Службеник Владе Српске ухапшен због посједовања наркотика

15.11.2021. 09:58
0
ИЗВОР: Srpska.info

Током протеклог викенда бањалучка полиција обавила је рације у три кафића, и том приликом ухапшен је и помоћник генералног секретара Владе РС Марко Шукало, потврђено је за Српскаинфо.

Он је ухапшен приликом рације у пицерији “Код Брке”, а осим тога обављене су рације у кафићима “Балкан” и “Стара Бањалука”.

Код њега је полиција пронашла кокаин и екстази.

Портпарол ПУ Бањалука Данијела Мучибабић је рекла да су у дане протеклог викенда радећи на откривању и спречавању кривичних дјела и прекршаја, извшили рације у три угоститељска објекта у Бањалуци.

– Приликом рације због посједовања опојне дроге ухапшени су А.П. из Бањалуке код којег је пронађено и одузето 0,40 грама кокаина, М.Ш. из Градишке код којег је пронађено и одузето 0,80 грама кокаина и једна таблета која својим изгледом асоцира на опојну дрогу екстази и И.Ј. из Бањалуке код којег је пронађено и одузето 0,83 грама марихуане – истакла је Мучибабићева.

Такође, Д.Д. из Новог Града, А.Ж, З.А, Д.Т. и А.А. из Бањалуке, уручен је прекршајни налог због почињеног прекршаја „Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција“.

– Наведене осибе су подвргнута испитивању на присуство алкохола, којом приликом је утврђено код Д.Д. 2,22 г/кг алкохола у организму, А.Ж. 2,07 г/кг алкохола у организму, З.А. 1,25 г/кг алкохола у организму и код Д.Т. 1,31 г/кг алкохола у организму, док је А.А. одбило да се подвргне испитивању на присуство алкохола у организму – рекла је Мучибабићева.

У једном угоститељском објекту, затечено је 11 малољетника, како конзумирају алкохол, те су подвргнути испитивању на присуство алкохола, којом приликом је код свих утврђено присуство алкохола у организму.

– Такође, у вези са тим су власнику и конобару угоститељског објекта уручени прекршајни налози због точења алкохола малољетним лицима. О свему је обавијештен и Центар за социјални рад Бањалука, чији радницу су изашли на лице мјеста и предузели мјере и радње из своје надлежности – појаснила је Мучибабићева.

Уручена су још три прекршајна налога радницима угоститељских објеката због почињеног прекршаја „Послуживање алкохолом“.

Због почињених кривичних дјела и прекршаја у дане викенда ухапшено је још 15 особа.

Коментари 0
Повезане вијести
Мајка првих четворки у историји Бањалуке: Личе, али већ им сада видим различиту нарав Мајка првих четворки у историји Бањалуке: Личе, али већ им сада видим различиту нарав
Полицајац убоден ножем! Полицајац убоден ножем!
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 2m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 35m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 1m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 14m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 43m
    3