Служен помен за 28 погинулих радника паљанског "Фамоса" (ФОТО)

17.10.2021. 13:59
0
ИЗВОР: Катера

У Палама је данас код споменика погинулим радницима фирме "Фамос" Коран служен помен и положени су вијенци у знак сјећања на 28 радника овог предузећа који су живот дали за Републику Српску.

Слика

Цвијеће на споменик радницима "Фамоса" и спомен-плочу радницима "Фабрике мотора специјалне намјене" положили су чланови породица погинулих бораца, делегације Мјесне борачке организације Коран, општине Пале и Ветерана војне полиције Сарајевско-романијског корпуса Војске Републике Српске.

Поред бораца и команданта Јахоринског батаљона Бранислава Лопатића у делегацији Мјесне борачке организације Коран била је и Бојана Самарџија, чији отац је погинуо на Жепи у јуну 1992. године.

Слика

Пригодну бесједу након парастоса и полагања цвијећа и вијенаца одржао је млади историчар Стефан Лопатић, члан Комисије за очување традиција ослободилачких ратова у Борачкој организацији Пале.

У Одбрамбено-отаџбинском рату животе за свој народ дало је 25 радника "Фамоса" и три радника "Фабрике мотора специјалне намјене" (ФМСН).

Коментари 0
Повезане вијести
Помен за погинуле раднике фабрике "Фамос-Коран" Помен за погинуле раднике фабрике "Фамос-Коран"
Помен за 28 погинулих бораца и радника паљанског "Фамоса" Помен за 28 погинулих бораца и радника паљанског "Фамоса"
У недјељу помен за 28 погинулих бораца и радника "Фамос-Коран" у протеклом рату У недјељу помен за 28 погинулих бораца и радника "Фамос-Коран" у протеклом рату
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    20h 27m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    21h 11m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    10h 47m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    14h 51m
    0
  • Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу
    20h 55m
    3