Služen pomen za 28 poginulih radnika paljanskog "Famosa" (FOTO)

17.10.2021. 13:59
0
IZVOR: Katera

U Palama je danas kod spomenika poginulim radnicima firme "Famos" Koran služen pomen i položeni su vijenci u znak sjećanja na 28 radnika ovog preduzeća koji su život dali za Republiku Srpsku.

Slika

Cvijeće na spomenik radnicima "Famosa" i spomen-ploču radnicima "Fabrike motora specijalne namjene" položili su članovi porodica poginulih boraca, delegacije Mjesne boračke organizacije Koran, opštine Pale i Veterana vojne policije Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske.

Pored boraca i komandanta Jahorinskog bataljona Branislava Lopatića u delegaciji Mjesne boračke organizacije Koran bila je i Bojana Samardžija, čiji otac je poginuo na Žepi u junu 1992. godine.

Slika

Prigodnu besjedu nakon parastosa i polaganja cvijeća i vijenaca održao je mladi istoričar Stefan Lopatić, član Komisije za očuvanje tradicija oslobodilačkih ratova u Boračkoj organizaciji Pale.

U Odbrambeno-otadžbinskom ratu živote za svoj narod dalo je 25 radnika "Famosa" i tri radnika "Fabrike motora specijalne namjene" (FMSN).

Komentari 0
Povezane vijesti
Pomen za poginule radnike fabrike "Famos-Koran" Pomen za poginule radnike fabrike "Famos-Koran"
Pomen za 28 poginulih boraca i radnika paljanskog "Famosa" Pomen za 28 poginulih boraca i radnika paljanskog "Famosa"
U nedjelju pomen za 28 poginulih boraca i radnika "Famos-Koran" u proteklom ratu U nedjelju pomen za 28 poginulih boraca i radnika "Famos-Koran" u proteklom ratu
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    21h 47m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    19h 49m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    18h 42m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    17h 50m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    18h 47m
    0