Смијењен ректор Цетињске богословије Гојко Перовић

23.08.2021. 18:44
0
ИЗВОР: Танјуг

Свети архијерејски Синод Српске православне цркве разријешио је Гојка Перовића са мјеста ректора Цетињске богословије и свих дужности у овој школи, наводи се у одлуци Синода у коју је Танјуг имао увид.

Према овој одлуци, коју је потписао предсједавајући црквене владе патријарх Порфирије, Перовић ће бити на располагању свом надлежном епархијском архијереју.

У образложењу одлуке се наводи да је Перовић смијењен на основу извјештаја митрополита дабробосанског Хризостома у којем су утврђени, како се наводи, одређени негативни поступци управе Богословије.

Хризостом, који је члан Светог архијерејског синода за вођење просветних послова, посјетио је Цетињску богословију, а по повратку у складу сагласношћу постигнутој на једној од ранијих сједница Светог архијерејског Синода, одлучено је, како се наводи, да ће Перовић послове ректора обављати до краја августа.

Коментари 0
Повезане вијести
Опозиција покренула иницијативу за смјену Кошарца Опозиција покренула иницијативу за смјену Кошарца
Милан Кулић, ректор Универзитета у Источном Сарајеву: Студије од националног значаја чувају наш идентитет Милан Кулић, ректор Универзитета у Источном Сарајеву: Студије од националног значаја чувај...
Милан Кулић реизабран за ректора Универзитета у Источном Сарајеву (ФОТО) Милан Кулић реизабран за ректора Универзитета у Источном Сарајеву (ФОТО)
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    16h 35m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    5h 48m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    5h 19m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    5h 42m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    20h 39m
    0