Софија Кременовић, узданица ЖОК Јахорина: Заједништво главни адут

26.09.2020. 11:09
1
ИЗВОР: nezavisne.com

Спој младости и искуства уз максимално залагање би требало да резултира успјехом, поручила је уочи почетка нове сезоне у Премијер лиги млада и талентована одбојкашица Јахорине Софија Кременовић (18).

Титулом првака Републике Српске Јахорина је изборила повратак у елитни ранг бх. одбојке и тако постала једини премијерлигаш у сарајевско-романијској регији. Већ пет година чланица овог колектива је 18-годишња Паљанка Софија Кременовић, која ће бити једна од узданица тима Данила Тадића.

-Велика ми је част бити дио овог колектива. Све што знам о одбојци научила сам од тренера Данила и желим истаћи да ми је велико задовољство што је управо он мој тренер. Некад ми је било незамисливо да ћу играти у првом тиму, али рад, труд и залагање су се исплатили. Драго ми је што сам 'порасла' у овом здравом колективу, гдје сам имала праве примјере како дјевојке треба да се понашају и држе до себе- каже Кременовићева.

Она посебно истиче атмосферу која влада унутар клуба, почев од свлачионице па да саме управе клуба.

-Једна од бољих сезона је иза нас, обиљежена са много лијепих успомена, добрих утакмица, међусобне подршке и побједничке атмосфере. Резултат свега тога је убједљиво прво мјесто на табели, те заслужен повратак у Премијер лигу БиХ- истиче Софија и додаје:

- Оно што ме посебно радује је однос између саиграчица како на одбојкашком терену, тако и ван њега. Дјевојке које су старије од нас нам пружају подршку, увијек су ту када нам треба неки савјет, али и за добронамјерну критику. Све је то утицало да јаз у годинама постане непримјетан и да веома добро функционишемо. Позитивна енергија влада на терену и стојимо једни другима на располагању. Одлична комуникација са тренером и предсједником и њихово залагање за овај клуб не могу да не буду споменути - .

Такмичарска сезона 2020/21. заказана је за 2. октобар, а Паљанке ће на старту сезоне угостити екипу СОК Мостар. Основни циљ Јахорине биће да задржи премијерлигашки статус.

-Главни циљ у новој сезони јесте опстанак, а сваки већи успјех је добродошао. Неке старије играчице су морале паузирати ову сезону, тако да морамо узети у обзир да ове године имамо веома младу екипу и да се ослањамо на наш кадар. Самим тим, ми млађи играчи смо добили шансу и надамо се да ћемо оправдати очекивања тренера, који нам пружа велику подршку", нагласила је Кременовићева, која је најавила добру форму на недавном Меморијалном турниру "Веселинка Слијепчевић Обрадовић- на којем је била најбоља поентерка турнира.

За крај је поручила да ће сигурно још ову сезону играти за Јахорину, пошто још није одлучила гдје ће уписати факултет. Гдје год то било, жеља јој је да одбојка и даље буде саставни дио њеног живота.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Pale volim 26.09.2020. 22:00
    Tužno je to što je oko kluba ekipa ljudi koji rastjeraše publiku, a na klupi trener koji od ekipe pravi sektu. Interviju svake igračice ne može vez zahvalnosti treneru i predsjedniku, zar nije malo čudno?
Повезане вијести
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    3h 50m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    23h 59m
    3
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 34m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    18h 47m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    15h 1m
    0