Sofija Kremenović, uzdanica ŽOK Jahorina: Zajedništvo glavni adut

26.09.2020. 11:09
1
IZVOR: nezavisne.com

Spoj mladosti i iskustva uz maksimalno zalaganje bi trebalo da rezultira uspjehom, poručila je uoči početka nove sezone u Premijer ligi mlada i talentovana odbojkašica Jahorine Sofija Kremenović (18).

Titulom prvaka Republike Srpske Jahorina je izborila povratak u elitni rang bh. odbojke i tako postala jedini premijerligaš u sarajevsko-romanijskoj regiji. Već pet godina članica ovog kolektiva je 18-godišnja Paljanka Sofija Kremenović, koja će biti jedna od uzdanica tima Danila Tadića.

-Velika mi je čast biti dio ovog kolektiva. Sve što znam o odbojci naučila sam od trenera Danila i želim istaći da mi je veliko zadovoljstvo što je upravo on moj trener. Nekad mi je bilo nezamislivo da ću igrati u prvom timu, ali rad, trud i zalaganje su se isplatili. Drago mi je što sam 'porasla' u ovom zdravom kolektivu, gdje sam imala prave primjere kako djevojke treba da se ponašaju i drže do sebe- kaže Kremenovićeva.

Ona posebno ističe atmosferu koja vlada unutar kluba, počev od svlačionice pa da same uprave kluba.

-Jedna od boljih sezona je iza nas, obilježena sa mnogo lijepih uspomena, dobrih utakmica, međusobne podrške i pobjedničke atmosfere. Rezultat svega toga je ubjedljivo prvo mjesto na tabeli, te zaslužen povratak u Premijer ligu BiH- ističe Sofija i dodaje:

- Ono što me posebno raduje je odnos između saigračica kako na odbojkaškom terenu, tako i van njega. Djevojke koje su starije od nas nam pružaju podršku, uvijek su tu kada nam treba neki savjet, ali i za dobronamjernu kritiku. Sve je to uticalo da jaz u godinama postane neprimjetan i da veoma dobro funkcionišemo. Pozitivna energija vlada na terenu i stojimo jedni drugima na raspolaganju. Odlična komunikacija sa trenerom i predsjednikom i njihovo zalaganje za ovaj klub ne mogu da ne budu spomenuti - .

Takmičarska sezona 2020/21. zakazana je za 2. oktobar, a Paljanke će na startu sezone ugostiti ekipu SOK Mostar. Osnovni cilj Jahorine biće da zadrži premijerligaški status.

-Glavni cilj u novoj sezoni jeste opstanak, a svaki veći uspjeh je dobrodošao. Neke starije igračice su morale pauzirati ovu sezonu, tako da moramo uzeti u obzir da ove godine imamo veoma mladu ekipu i da se oslanjamo na naš kadar. Samim tim, mi mlađi igrači smo dobili šansu i nadamo se da ćemo opravdati očekivanja trenera, koji nam pruža veliku podršku", naglasila je Kremenovićeva, koja je najavila dobru formu na nedavnom Memorijalnom turniru "Veselinka Slijepčević Obradović- na kojem je bila najbolja poenterka turnira.

Za kraj je poručila da će sigurno još ovu sezonu igrati za Jahorinu, pošto još nije odlučila gdje će upisati fakultet. Gdje god to bilo, želja joj je da odbojka i dalje bude sastavni dio njenog života.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Pale volim 26.09.2020. 22:00
    Tužno je to što je oko kluba ekipa ljudi koji rastjeraše publiku, a na klupi trener koji od ekipe pravi sektu. Interviju svake igračice ne može vez zahvalnosti treneru i predsjedniku, zar nije malo čudno?
Povezane vijesti
Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
Produžena sezona grijanja u Palama Produžena sezona grijanja u Palama
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    23h 53m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    14h 23m
    0
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    2h 50m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    14h 4m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    22h 46m
    0