Шок у Индијан Велсу: Нарди избацио Ђоковића

12.03.2024. 08:45
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић поражен је у трећем колу турнира у Индијан Велсу од Луке Нардија 2:1, по сетовима 6:4, 3:6, 6:3.

Петоструки освајач Индијан Велса, Новак Ђоковић претрпио је пораз од 123. тенисера свијета, Италијана Луке Нардија, који је у главни жријеб првог мастерса у сезони доспио као "срећни губитник", пише РТС.

Меч је трајао два сата и 22 минута.

Нарди је најслабије пласирани тенисер који је савладао Ђоковића на турнирима из мастерс серије или на гренд слемовима још од 2008. године. Занимљиво је да је Ђоковићу ово први пораз у каријери од "срећног губитника", али и то да никада прије није поражен од слабије рангираног тенисера на мастерс турнирима.

Лука Нарди ће у осмини финала играти против Американца Томија Пола.

Почетак меча између Ђоковића и Нардија текао је уједначеним током, тенисери су освајали своје сервис гемове, да би у петом Нарди направио брејк који је касније валоризовао концентрисаном и смиреном игром.

Ђоковић није успио у првом сету да се приближи прилици да одузме сервис противнику, те је Нарди дошао до вођства у сетовима - 1:0.

У другом сету Ђоковић је имао озбиљнији приступ дуелу, већ у другом гему је искористио прву брејк прилику и стигао до разлике од 2:0, међутим Нарди је узвратио у маратонском гему рибрејком и смањио резултатски заостатак 2:1.

У шестом гему, српски тенисер је поново одузео противнику сервис - 4:2 и касније рутински стигао до изједначења у сетовима - 1:1.

Одлучујући сет припао је Нардију који је на старту показао велику жељу за тријумфом. Три пута је Ђоковић у другом гему трећег сета спасио брејк лопту, а шести гем био је кључан за Нардијев тријумф у коме је Италијан направио брејк и на крају успио да упише највећи тријумф у досадашњој каријери.

Двадесетогодишњи Нарди је забиљежио тек четврти тријумф на АТП туру и ово му је најбољи резултат у каријери.

"Срећни губитник"

"Срећни губитник", илити популарније „лаки лузер“ (lucky loser), назив је за тенисера који је добио шансу да игра главни жријеб неког турнира, упркос томе што је испао у квалификацијама, најчешће због повлачења побједника са турнира.

Нарди је изгубио у посљедњем колу квалификација од Давида Гофана, али је добио позив да уђе у жријеб као "срећни губитник" након повлачења Томаса Мартина Ечеверија са турнира. До меча са Новаком је стигао тако што је побиједио Kинеза Џиџен Џанга.

Коментари 0
Повезане вијести
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО) Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    1h 22m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    19h 44m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    20h 59m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    16h 52m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    19h 58m
    1