Šok u Indijan Velsu: Nardi izbacio Đokovića

12.03.2024. 08:45
0
IZVOR: glassrpske.com

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković poražen je u trećem kolu turnira u Indijan Velsu od Luke Nardija 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:3.

Petostruki osvajač Indijan Velsa, Novak Đoković pretrpio je poraz od 123. tenisera svijeta, Italijana Luke Nardija, koji je u glavni žrijeb prvog mastersa u sezoni dospio kao "srećni gubitnik", piše RTS.

Meč je trajao dva sata i 22 minuta.

Nardi je najslabije plasirani teniser koji je savladao Đokovića na turnirima iz masters serije ili na grend slemovima još od 2008. godine. Zanimljivo je da je Đokoviću ovo prvi poraz u karijeri od "srećnog gubitnika", ali i to da nikada prije nije poražen od slabije rangiranog tenisera na masters turnirima.

Luka Nardi će u osmini finala igrati protiv Amerikanca Tomija Pola.

Početak meča između Đokovića i Nardija tekao je ujednačenim tokom, teniseri su osvajali svoje servis gemove, da bi u petom Nardi napravio brejk koji je kasnije valorizovao koncentrisanom i smirenom igrom.

Đoković nije uspio u prvom setu da se približi prilici da oduzme servis protivniku, te je Nardi došao do vođstva u setovima - 1:0.

U drugom setu Đoković je imao ozbiljniji pristup duelu, već u drugom gemu je iskoristio prvu brejk priliku i stigao do razlike od 2:0, međutim Nardi je uzvratio u maratonskom gemu ribrejkom i smanjio rezultatski zaostatak 2:1.

U šestom gemu, srpski teniser je ponovo oduzeo protivniku servis - 4:2 i kasnije rutinski stigao do izjednačenja u setovima - 1:1.

Odlučujući set pripao je Nardiju koji je na startu pokazao veliku želju za trijumfom. Tri puta je Đoković u drugom gemu trećeg seta spasio brejk loptu, a šesti gem bio je ključan za Nardijev trijumf u kome je Italijan napravio brejk i na kraju uspio da upiše najveći trijumf u dosadašnjoj karijeri.

Dvadesetogodišnji Nardi je zabilježio tek četvrti trijumf na ATP turu i ovo mu je najbolji rezultat u karijeri.

"Srećni gubitnik"

"Srećni gubitnik", iliti popularnije „laki luzer“ (lucky loser), naziv je za tenisera koji je dobio šansu da igra glavni žrijeb nekog turnira, uprkos tome što je ispao u kvalifikacijama, najčešće zbog povlačenja pobjednika sa turnira.

Nardi je izgubio u posljednjem kolu kvalifikacija od Davida Gofana, ali je dobio poziv da uđe u žrijeb kao "srećni gubitnik" nakon povlačenja Tomasa Martina Ečeverija sa turnira. Do meča sa Novakom je stigao tako što je pobijedio Kineza Džidžen Džanga.

Komentari 0
Povezane vijesti
Novak Đoković – najbolji sportista na svijetu peti put Novak Đoković – najbolji sportista na svijetu peti put
Novak Đoković se povukao sa Mastersa u Madridu Novak Đoković se povukao sa Mastersa u Madridu
Ovakvog Novaka rijetko viđamo (VIDEO) Ovakvog Novaka rijetko viđamo (VIDEO)
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    3h 51m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    22h 13m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    23h 28m
    1
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    19h 21m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    22h 27m
    1