Сокочанин оптужен за несрећу којој је погинуо радник СИПА-е

14.12.2023. 15:02
0
ИЗВОР: glassrpske.com

О. Ћ. (26) из Сокоца оптужен је да је пијан скривио саобраћајну несрећу у којој је погинуо радник Агенције за истраге и заштиту (СИПА) Павле Нинковић (33).

Оптужницу против њега подигло је Окружно тужилаштво, а потврдио Окружни суд у Источном Сарајеву.

Несрећа се десила 6. фебруара 2021. године на путу Соколац-Подроманија у мјесту Мајдани. Како се наводи у оптужници, О.Ћ. је управљао "пасатом" под дејством алкохола и у крви је имао 1,44 г/г и возио је недозвољеном брзином од 100 километара на час на дијелу пута гдје ограничење било 80 километара на час. Даље се наводи да је оптужени ишао из правца Сокоца у смјеру Подроманије те је прешао у супротну коловозну траку и сударио се да "аудијем" за чијим воланом је био Нинковић који је убрзо послије несреће подлегао повредама у Болници “Србија” у Источном Сарајеву. Тада је повријеђен и О.Ћ. који је пребачен у Клинику “Кошево” у Сарајеву.

- Оптужени је био свјестан да управљања возилом под дејством алкохола и да угрожава јавни саобраћај те да може довести у опасност живот људи, на шта је и пристао. Возилом је управљао брзином која није прилагођена условима и стању пута, видљивости, прегледу, атмосферским приликама и саобраћајним знаковима. Усљед тога је прешао у лијеву саобраћајну траку намијењену за саобраћај из супротног смјера, којим се у том моменту кретао оштећени Н.П., управљајући  возилом „ауди“, и који се кретао десном коловозном траком истог магистралног пута из правца Подроманије према Сокоцу. Оптужени је преласком изгубио могућност да избјегне саобраћајну незгоду, коју је проузроковао на начин да је предњим дијелом свог аутомобила ударио у предњи дио  „аудија“,  којим је управљао оштећени Н. П., који је задобио вишеструке преломе костију , нагњечење плућа, темпонаду срца, прскотину аорте па је усљед наведених повреда код оштећеног наступила смрт - стоји у оптужници.

Нинковић је био велики љубитељ спорта и адреналина. Био је члан планинарских друштава “Гласинац” из Сокоца и “Јаворина” из Пала. Радио је у Агенцији за истраге и заштиту (СИПА).

Коментари 0
Повезане вијести
Судар два аутомобила: Погинуо возач, четворо повријеђених Судар два аутомобила: Погинуо возач, четворо повријеђених
Стравична несрећа: Џиновски билборд пао на пумпу, има мртвих Стравична несрећа: Џиновски билборд пао на пумпу, има мртвих
Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац! Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
Најчитаније
 • Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО)
  9h 22m
  0
 • Није долазио на посао шест година, открили га кад је требао добити награду
  14h 4m
  1
 • Соколац: Од данас редукција воде
  8h 4m
  2
 • Општински одбор СДС Источно Ново Сарајево прославио крсну славу (ФОТО)
  8h 17m
  0
 • Леци са поруком „Не у НАТО“ на више локација у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
  13h 34m
  2