Соколац: Регресирано гориво за пољопривреднике од понедељка на пумпама

28.03.2020. 13:40
0
ИЗВОР: Srna

У Сокоцу ће право на регресирано дизел гориво у првој фази искористити 267 власника пољопривредних газдинстава, за шта је одобрено више од 189 тона горива, речено је Срни у општинском Одјељењу за привреду и финансије.

Пољопривредници, који су испунили услове, регресирано дизел гориво могу преузимати од понедјељка, 30. марта, на бензинским станицама "Нестро-петрола" и "Нешковић-петрола" на Сокоцу.

Начелник Одјељења Митар Пржуљ нагласио је да су право на регресирано гориво у првој групи остварили власници пољопривредних газдинстава који су до сада ажурирали податке у Агенцији за посредничке, информатичке и финансијске услуге /АПИФ/.

Он је истакао је међу њима 130 власника пољопривредних газдинстава старијих од 65 година и да ће локална управа за њих наћи најбоље рјешење да преузму овјерене потврде за регресирано гориву.

Пржуљ је додао да ове године, за разлику од претходне, право на регресирано дизел гориво могу остварити и власници пољопривредних газдинстава који до сада нису уплатили обавезе за доприносе и за противградну заштиту.

Он је позвао пољопривреднике са подручја општине Соколац да ажурирају податке о сјетвеним површинама најкасније до 15. маја, након чега ће стећи услове за остваривање права на гориво за радове на имањима.

На подручју општине Соколац, према подацима у локалној пољопривредној служби, укупно је регистровано око 1.040 пољопривредних газдинстава.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљеженe 22 годинe од смрти Жељка Марковића Обиљеженe 22 годинe од смрти Жељка Марковића
У акцији у Сокоцу прикупљено 60 јединица крви У акцији у Сокоцу прикупљено 60 јединица крви
Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници
Најчитаније
  • Изгорио аутомобил у Источном Сарајеву (ФОТО)
    17h 39m
    0
  • Сјећање на доктора и планинара Јова Елчића (ФОТО)
    9h 28m
    2
  • Једномјесечни притвор мушкарцу због мучења пса
    17h 52m
    7
  • Кнез Милош - ослободилац и аутократа
    22h 5m
    0
  • Ухапшен мушкарац, заплијењено више од килограм дроге
    20h 0m
    0