Sokolac: Regresirano gorivo za poljoprivrednike od ponedeljka na pumpama

28.03.2020. 13:40
0
IZVOR: Srna

U Sokocu će pravo na regresirano dizel gorivo u prvoj fazi iskoristiti 267 vlasnika poljoprivrednih gazdinstava, za šta je odobreno više od 189 tona goriva, rečeno je Srni u opštinskom Odjeljenju za privredu i finansije.

Poljoprivrednici, koji su ispunili uslove, regresirano dizel gorivo mogu preuzimati od ponedjeljka, 30. marta, na benzinskim stanicama "Nestro-petrola" i "Nešković-petrola" na Sokocu.

Načelnik Odjeljenja Mitar Pržulj naglasio je da su pravo na regresirano gorivo u prvoj grupi ostvarili vlasnici poljoprivrednih gazdinstava koji su do sada ažurirali podatke u Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge /APIF/.

On je istakao je među njima 130 vlasnika poljoprivrednih gazdinstava starijih od 65 godina i da će lokalna uprava za njih naći najbolje rješenje da preuzmu ovjerene potvrde za regresirano gorivu.

Pržulj je dodao da ove godine, za razliku od prethodne, pravo na regresirano dizel gorivo mogu ostvariti i vlasnici poljoprivrednih gazdinstava koji do sada nisu uplatili obaveze za doprinose i za protivgradnu zaštitu.

On je pozvao poljoprivrednike sa područja opštine Sokolac da ažuriraju podatke o sjetvenim površinama najkasnije do 15. maja, nakon čega će steći uslove za ostvarivanje prava na gorivo za radove na imanjima.

Na području opštine Sokolac, prema podacima u lokalnoj poljoprivrednoj službi, ukupno je registrovano oko 1.040 poljoprivrednih gazdinstava.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježene 22 godine od smrti Željka Markovića Obilježene 22 godine od smrti Željka Markovića
U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi
Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
Najčitanije
  • Izgorio automobil u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    20h 48m
    0
  • Sjećanje na doktora i planinara Jova Elčića (FOTO)
    12h 37m
    2
  • Major Kosta Todorović – Legenda o srpskom hrabrom srcu
    12m
    0
  • Domaći posni brusketi
    45m
    0
  • Jednomjesečni pritvor muškarcu zbog mučenja psa
    21h 1m
    9