Соколац: На два локалитета горјела шума

10.04.2020. 10:52
0
ИЗВОР: СРНА

На подручју општине Соколац на локалитету Леава-Појишта у току је санација шумског пожара који је у два наврата захватио површину око пет хектара, а угашен је пожар на Бабинском брду, на локалитету Рогота, гдје је ватра захватила око 10 хектара шуме, рекао је Срни вршилац дужности директора соколачког Шумског газдинства /ШГ/ "Романија" Страхиња Башевић.

Башевић је нагласио да је пожар на подручју Леава-Појишта избио јуче око 15.00 угашен послије 19.00 часова, те да се поново појавио нови пожар у близини око поноћи, а јутрос у његовом санирању помажу запослени у Радној јединици "Студена Гора".

Он је навео да су у оба случаја горјела појединачна висока стабла шуме, да је настала мања материјална штета, те да је у гашењу ових пожара варогасцима помагало тридесетак радника Шумског газдинства "Романија".

Према његовим ријечима, Шумско газдинство "Романија" у сарадњи са Полицијском станицом Соколац поднијело је једну пријаву за прекршајни налог, а под истрагом су остали случајеви везани за повећан број пожара на подручју којим газдује ова организациона јединица "Шума Српске".

Координатор за стручну обуку и усавршавање у Територијалној ватрогасној јединици града Источно Сарајево Никола Шарац рекао је Срни да је јуче цјелокупно Ватрогасно одјељење Соколац ангажовано на гашењу шумског пожара по двије дојаве на локалитету Леава-Појишта уз пут Соколац-Хан Пијесак и да је санација у току.

Он је додао да су ватрогасци јуче угасили пожар послије 19.00 часова и на Бабинском брду, локалитет Рогота, гдје је горјела шума, на гашењу запаљеног смећа у Улици Марка Ећимовића у Сокоцу у касним вечерњим часовима и у насељу Брезјак, гдје је запаљења сува трава.

Шарац је рекао да соколачки ватрогасци не би могли сами угасити све пожаре који се појављују у посљедњих неколико дана без помоћи радника локалног газдинства "Романија".

Ватрогасно одјељење Соколац дјелује у оквиру Територијалне ватрогасне јединице града Источно Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Соколац Одржан Форум за безбједност општине Соколац
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    22h 14m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    22h 21m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    19h 3m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    13h 41m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    14h 13m
    0