Соколац: У недјељу освештање спомен-обиљежја за 97 равногораца

17.10.2024. 11:51
2
ИЗВОР: srna.rs

На планини Копито у општини Соколац у недјељу, 20. октобра, биће освештано спомен-обиљежје за 97 Равногораца погинулих у октобру 1943. године, најавили су из Равногорског покрета Отаџбине Српске.

Организатори су истакли да не желе да се заборави догађај када је 97 припадника Церског четничког корпуса, Азбуковачке бригаде погинуло у сукобу са партизанским јединица у селу Сијерци у октобру 1943. године, док су били у позадни четничких јединица при опкољавању Сокоца и покушају ослобађања од јединица НДХ.

Из соколачког одбора Равногорског покрета Отаџбине Српске позвали су чланове, симпатизере Покрета и заинтересоване грађане да присуствују освештању недавно подигнутог споменика Равногорцима сахрањеним на Копиту и одају им почаст.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Srboljub 17.10.2024. 15:44
    Hvala vam braćo na vašoj borbi. Monstrumi i komunistički banditi su napadom sa leđa, naročito na artiljerijske posade u pozadini, pomogli svojim saveznicima, hrvatsko - turadskim ustašama i njihovim gazdama nacistima, koji su bili odbačeni od Drine do Sarajeva i spremali su rovovsku odbranu za glavni centar snabdijevanja jadranske obale (Sarajevo).
  • Generic placeholder image
    Soko 17.10.2024. 13:12
    Slava palim Ravnogorcima, ali....pravite fabrike, da se imaju gdje zaposliti mladi ljudi, zašto niste pravili odmah posle Brozove smrti, ko vam je branio? Čekali ste 54 godine da prođu, ili da pomru očevi i đedovi....
Повезане вијести
Митрополит Хризостом у суботу служи у цркви у Жљебовима Митрополит Хризостом у суботу служи у цркви у Жљебовима
Сезона гријања у Сокоцу почиње сутра увече Сезона гријања у Сокоцу почиње сутра увече
У Каљини освештано и откривено спомен-обиљежје српским борцима и цивилима У Каљини освештано и откривено спомен-обиљежје српским борцима и цивилима
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    21h 2m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    21h 4m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    17h 16m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    20h 7m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    20h 1m
    0