Sokolac: U nedjelju osveštanje spomen-obilježja za 97 ravnogoraca

17.10.2024. 11:51
2
IZVOR: srna.rs

Na planini Kopito u opštini Sokolac u nedjelju, 20. oktobra, biće osveštano spomen-obilježje za 97 Ravnogoraca poginulih u oktobru 1943. godine, najavili su iz Ravnogorskog pokreta Otadžbine Srpske.

Organizatori su istakli da ne žele da se zaboravi događaj kada je 97 pripadnika Cerskog četničkog korpusa, Azbukovačke brigade poginulo u sukobu sa partizanskim jedinica u selu Sijerci u oktobru 1943. godine, dok su bili u pozadni četničkih jedinica pri opkoljavanju Sokoca i pokušaju oslobađanja od jedinica NDH.

Iz sokolačkog odbora Ravnogorskog pokreta Otadžbine Srpske pozvali su članove, simpatizere Pokreta i zainteresovane građane da prisustvuju osveštanju nedavno podignutog spomenika Ravnogorcima sahranjenim na Kopitu i odaju im počast.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Srboljub 17.10.2024. 15:44
    Hvala vam braćo na vašoj borbi. Monstrumi i komunistički banditi su napadom sa leđa, naročito na artiljerijske posade u pozadini, pomogli svojim saveznicima, hrvatsko - turadskim ustašama i njihovim gazdama nacistima, koji su bili odbačeni od Drine do Sarajeva i spremali su rovovsku odbranu za glavni centar snabdijevanja jadranske obale (Sarajevo).
  • Generic placeholder image
    Soko 17.10.2024. 13:12
    Slava palim Ravnogorcima, ali....pravite fabrike, da se imaju gdje zaposliti mladi ljudi, zašto niste pravili odmah posle Brozove smrti, ko vam je branio? Čekali ste 54 godine da prođu, ili da pomru očevi i đedovi....
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom u subotu služi u crkvi u Žljebovima Mitropolit Hrizostom u subotu služi u crkvi u Žljebovima
Sezona grijanja u Sokocu počinje sutra uveče Sezona grijanja u Sokocu počinje sutra uveče
U Kaljini osveštano i otkriveno spomen-obilježje srpskim borcima i civilima U Kaljini osveštano i otkriveno spomen-obilježje srpskim borcima i civilima
Najčitanije
  • Oporavilište Kasindo kao centar društvenih dešavanja
    21h 58m
    0
  • Pogača sa špinatom i sirom
    22h 0m
    0
  • Najava isključenja struje u Istočnoj Ilidži
    18h 12m
    0
  • Lažna "Temu" aplikacija krade podatke o karticama
    21h 3m
    0
  • Potvrđena optužnica protiv Paljanina zbog nasilja u porodici
    20h 57m
    0