Соколац: За боравак у вртићу пријављено 147 малишана

20.08.2020. 14:02
0
ИЗВОР: СРНА

За боравак у соколачком вртићу у новој педагошкој години пријављено је 147 малишана и очекују се упуства за даљи рад ове установе од Института за јавно здравље и ресорних министарства Републике Српске, рекла је директор ове установе Биљана Косорић.

Према њеним ријечима, у овој установи очекују инструкције о дозвољеном броју дјеце у једној васпитно-образовној групи и предложене мјере заштите од ширења вируса корона.

Косорићева је истакла да вртић располаже са осам просторија у којима могу боравити дјеца, при чему двије користи Основна школа "Соколац", а шест ова установа за предшколско васпитање и образовање.

- Вјерујем да ћемо све потребе малишана који овдје бораве рјешавати уз подршку локалне управе, као и до сада, с обзиром на то да је општина Соколац оснивач ове установе - нагласила је директор вртића.

Она је додала да је у овој установи извршена дезинфекција свих просторија у којима бораве дјеца, те да спроводе све преложене мјере превентивне заштите од ширење вируса корона.

Косорићева је навела да су из вртића јуче обавијестили заинтересоване родитеље да припреме љекарска увјерења и родне листове дјеце, како би упис и почетак нове педагошке године почео 1. септембра, одмах након што добију смјернице од надлежних институција.

Она је рекла да се средином септембра очекује почетак радова на реализација пројекта "Енергетска ефикасност, реконструкција јавних зграда", који ће допринијети утопљавању овог објекта изграђеног прије непуних 40 година.

Косорићева је нагласила да је у овом вртићу током љета уз посебне мјере Института за јавно здравље и ресорних министарстава Републике Српске, боравило до 80 малишана распоређених у пет до шест васпитно-образовних група, што је више дјеце него у истом периоду лани.

Соколачки вртић отворен је 1981. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    19h 36m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    17h 11m
    6
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    22h 19m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    3h 10m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    1h 37m
    0