Sokolac: Za boravak u vrtiću prijavljeno 147 mališana

20.08.2020. 14:02
0
IZVOR: SRNA

Za boravak u sokolačkom vrtiću u novoj pedagoškoj godini prijavljeno je 147 mališana i očekuju se upustva za dalji rad ove ustanove od Instituta za javno zdravlje i resornih ministarstva Republike Srpske, rekla je direktor ove ustanove Biljana Kosorić.

Prema njenim riječima, u ovoj ustanovi očekuju instrukcije o dozvoljenom broju djece u jednoj vaspitno-obrazovnoj grupi i predložene mjere zaštite od širenja virusa korona.

Kosorićeva je istakla da vrtić raspolaže sa osam prostorija u kojima mogu boraviti djeca, pri čemu dvije koristi Osnovna škola "Sokolac", a šest ova ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

- Vjerujem da ćemo sve potrebe mališana koji ovdje borave rješavati uz podršku lokalne uprave, kao i do sada, s obzirom na to da je opština Sokolac osnivač ove ustanove - naglasila je direktor vrtića.

Ona je dodala da je u ovoj ustanovi izvršena dezinfekcija svih prostorija u kojima borave djeca, te da sprovode sve preložene mjere preventivne zaštite od širenje virusa korona.

Kosorićeva je navela da su iz vrtića juče obavijestili zainteresovane roditelje da pripreme ljekarska uvjerenja i rodne listove djece, kako bi upis i početak nove pedagoške godine počeo 1. septembra, odmah nakon što dobiju smjernice od nadležnih institucija.

Ona je rekla da se sredinom septembra očekuje početak radova na realizacija projekta "Energetska efikasnost, rekonstrukcija javnih zgrada", koji će doprinijeti utopljavanju ovog objekta izgrađenog prije nepunih 40 godina.

Kosorićeva je naglasila da je u ovom vrtiću tokom ljeta uz posebne mjere Instituta za javno zdravlje i resornih ministarstava Republike Srpske, boravilo do 80 mališana raspoređenih u pet do šest vaspitno-obrazovnih grupa, što je više djece nego u istom periodu lani.

Sokolački vrtić otvoren je 1981. godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog
Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika
Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    23h 54m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    13h 7m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    12h 38m
    2
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    13h 1m
    0
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    8h 54m
    0