Солак суспендован с позиције директора ФУЦЗ

12.05.2020. 14:12
0
ИЗВОР: Agencije

Фахрудин Солак, главни актер афере "Респиратори", суспендован је с позиције директора Федералне управе цивилне заштите на данашњој сједници Владе ФБиХ, а ФЦУЗ-ом ће руководити Мустафа Кадрибеговић, његов досадашњи помоћник.

Суспензија Фахрудина Солака прослијеђена је на потврђивање Влади ФБиХ након што је Административна комисија Владе подржала његову суспензију.

Солак је након избијања афере "Респиратори" затражио у саопштењу да буде суспендован док се, како је навео, не докаже његова невиност у поступку набавке спорних респиратора.

Он ће тако до окончања истраге и епилога процеса остати по страни, а осим позиције директора ФУЦЗ-а био је и начелник Кризног штаба ФБиХ у периоду стања природне несреће.

У међувремену су испливали бројни докази који дају основа сумње да су извршена бар три кривична дјела, а сада је на потезу Тужилаштво БиХ, наводи портал Кликс.

Тако је након вјештачења пристиглих респиратора потврђено да они не испуњавају критеријуме за кориштење на јединицама интензивне његе у болницама, као и да је ријеч о респираторима који се користе у возилима хитне помоћи у транспорту пацијената.

Осим овог сегмента у процесу набавке респиратора сумњив је и начин избора фирме "Сребрена малина" као добављача, затим усклађеност за Законом о јавним набавкама и још много тога, пишу федерални медији.

Коментари 0
Повезане вијести
Фадил Новалић још није отишао у затвор у Војковиће Фадил Новалић још није отишао у затвор у Војковиће
Фахрудин Солак отишао на издржавање казне у затвор у Војковићима Фахрудин Солак отишао на издржавање казне у затвор у Војковићима
Одбијене жалбе Солака и Хоџића, дани их дијеле до затворских зидина Одбијене жалбе Солака и Хоџића, дани их дијеле до затворских зидина
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    12h 7m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    22h 25m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    22h 31m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    10h 40m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    22h 29m
    0