Соња Елек ученик генерације Средњошколског центра „Пале“

30.05.2022. 18:31
2
ИЗВОР: katera.news

Соња Елек, ученица IV1 одјељења, ученик је генерације Средњошколског центра „Пале“.

- Она је матурант 75. генерације ученика Јавне установе Средњошколски центар „Пале” која се током школовања истакла својим успјесима на редовној настави и у ваннаставним активностима – саопштено је из ове школе.

Соња је рођена 26. августа 2003. године у Касиндолу.

Добитник је Вукове дипломе, завршила је Основну школу ,,Србија“, а потом и гимназију општег смјера у СШЦ ,,Пале“.                                                           

 - За вријеме средњошколског образовања била сам три године члан секције из хемије, једну годину похађала сам додатну наставу из математике и једну годину била сам члан секције из демократије и људских права.

Учествовала сам на такмичењу Spelling bee (школско, 1. разред, 3. мјесто), регионалном такмичењу из српског језика (други разред, 6. мјесто) и групном такмичењу ,,Ја, грађанин“ (школско, четврти разред, 3. мјесто), те сам била једногодишњи представник свог одјељења у Савјету ученика – изјавила је Соња.

Поред тога, учествовала је и у оквиру манифестације „Дани књиге“ у радионици на тему Најчешће правописне и граматичке грешке (2019), држала презентацију под насловом "Ако не знаш где помрло све је, онда питај Јасеновац где је (2022)" и награђена је као један од три највјернија читаоца школске библиотеке.

- Поводом Дана матерњег језика презентовала сам Говори српски да те цео свет разуме, а била сам и један од кустоса на изложби "Култура сећања – Ко не памти изнова преживљава" – навела је она.

Учествовала је и у радионици креативних идеја, коју је организовао СШЦ “Пале“ у сарадњи са Машинским факултетом Универзитета у Источном Сарајеву.

- Завршила сам и курс програмирања (у организацији Факултета рачунарских наука), гдје сам овладала основама HTML-a, CSS-a, JavaScript-a и Bootstrap-а – рекла је Соња.

 

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Marko 31.05.2022. 08:47
    Bravo Sonja, sasvim zasluzeno..
    Ponos nas! ^_^
  • Generic placeholder image
    x 31.05.2022. 08:16
    Zasluženo, čestitamo, svaka čast
Повезане вијести
Радош Малишић ученик генерације у Средњошколском центру "27. јануар" у Рогатици Радош Малишић ученик генерације у Средњошколском центру "27. јануар" у Рогатици
Данијел Јакшетић ученик генерације у Основној школи „Вук Караџић“ у Власеници Данијел Јакшетић ученик генерације у Основној школи „Вук Караџић“ у Власеници
Сара Голић ученик генерације у Основној школи "Милан Илић-Чича Шумадијски" из Хан Пијеска Сара Голић ученик генерације у Основној школи "Милан Илић-Чича Шумадијски" из Хан Пијеска
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    14h 58m
    5
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    23h 50m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    17h 41m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    12h 33m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    21h 26m
    0