Sonja Elek učenik generacije Srednjoškolskog centra „Pale“

30.05.2022. 18:31
2
IZVOR: katera.news

Sonja Elek, učenica IV1 odjeljenja, učenik je generacije Srednjoškolskog centra „Pale“.

- Ona je maturant 75. generacije učenika Javne ustanove Srednjoškolski centar „Pale” koja se tokom školovanja istakla svojim uspjesima na redovnoj nastavi i u vannastavnim aktivnostima – saopšteno je iz ove škole.

Sonja je rođena 26. avgusta 2003. godine u Kasindolu.

Dobitnik je Vukove diplome, završila je Osnovnu školu ,,Srbija“, a potom i gimnaziju opšteg smjera u SŠC ,,Pale“.                                                           

 - Za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja bila sam tri godine član sekcije iz hemije, jednu godinu pohađala sam dodatnu nastavu iz matematike i jednu godinu bila sam član sekcije iz demokratije i ljudskih prava.

Učestvovala sam na takmičenju Spelling bee (školsko, 1. razred, 3. mjesto), regionalnom takmičenju iz srpskog jezika (drugi razred, 6. mjesto) i grupnom takmičenju ,,Ja, građanin“ (školsko, četvrti razred, 3. mjesto), te sam bila jednogodišnji predstavnik svog odjeljenja u Savjetu učenika – izjavila je Sonja.

Pored toga, učestvovala je i u okviru manifestacije „Dani knjige“ u radionici na temu Najčešće pravopisne i gramatičke greške (2019), držala prezentaciju pod naslovom "Ako ne znaš gde pomrlo sve je, onda pitaj Jasenovac gde je (2022)" i nagrađena je kao jedan od tri najvjernija čitaoca školske biblioteke.

- Povodom Dana maternjeg jezika prezentovala sam Govori srpski da te ceo svet razume, a bila sam i jedan od kustosa na izložbi "Kultura sećanja – Ko ne pamti iznova preživljava" – navela je ona.

Učestvovala je i u radionici kreativnih ideja, koju je organizovao SŠC “Pale“ u saradnji sa Mašinskim fakultetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

- Završila sam i kurs programiranja (u organizaciji Fakulteta računarskih nauka), gdje sam ovladala osnovama HTML-a, CSS-a, JavaScript-a i Bootstrap-a – rekla je Sonja.

 

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Marko 31.05.2022. 08:47
    Bravo Sonja, sasvim zasluzeno..
    Ponos nas! ^_^
  • Generic placeholder image
    x 31.05.2022. 08:16
    Zasluženo, čestitamo, svaka čast
Povezane vijesti
Radoš Mališić učenik generacije u Srednjoškolskom centru "27. januar" u Rogatici Radoš Mališić učenik generacije u Srednjoškolskom centru "27. januar" u Rogatici
Danijel Jakšetić učenik generacije u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Vlasenici Danijel Jakšetić učenik generacije u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Vlasenici
Sara Golić učenik generacije u Osnovnoj školi "Milan Ilić-Čiča Šumadijski" iz Han Pijeska Sara Golić učenik generacije u Osnovnoj školi "Milan Ilić-Čiča Šumadijski" iz Han Pijeska
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    17h 47m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    18h 31m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    22h 36m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    22h 40m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    8h 7m
    0