СП у ватерполу: Србија са олимпијском визом, директно у четвртфиналу

09.02.2024. 17:21
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Ватерполо репрезентација Србије тријумфом над САД од 14:12 у посљедњем мечу групне фазе на Свјетског првенства у Дохи изборила је пласман у четвртфинале, односно визу за предстојеће Олимпијске игре у Паризу, гдје ће бранити трофеј освојен на Играма у Токију 2021. године.

Изабраници Уроша Стевановића ће у борби за полуфинале играти против бољег из дуела Хрватске и побједника сусрета Бразила и Кине, који је игран у петак навече.

„Делфини“ су боље ушли у меч, два пута водили мининмалном разликом, а онда су се разиграли „јенкији“, који су у трећој дионици отишли на плус три – 8:5.

Услиједио је велики преокрет Србије, који је потпомогао најбољи амерички играч - Бен Халок. Дивљачки је фаулирао Николу Јакшића, ударио је српског капитена и зарадио директан црвени картон.

Са играчем мање у базену тим Дејана Удовичића био је немоћан. Отишла је Србија на 11:8 и ту је практично био крај надања селекције САД-а да може до изненађења.

Најефикаснији у побједничком тиму био је тројац Душан Мандић, Ђорђе Вучинић и Никола Јакшић са по три гола.

Дејан Кондић

Коментари 0
Повезане вијести
Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Сара Ћирковић: Сада сањам олимпијску медаљу Сара Ћирковић: Сада сањам олимпијску медаљу
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    3h 10m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    23h 19m
    3
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 54m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    18h 7m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    14h 21m
    0