SP u vaterpolu: Srbija sa olimpijskom vizom, direktno u četvrtfinalu

09.02.2024. 17:21
0
IZVOR: glassrpske.com

Vaterpolo reprezentacija Srbije trijumfom nad SAD od 14:12 u posljednjem meču grupne faze na Svjetskog prvenstva u Dohi izborila je plasman u četvrtfinale, odnosno vizu za predstojeće Olimpijske igre u Parizu, gdje će braniti trofej osvojen na Igrama u Tokiju 2021. godine.

Izabranici Uroša Stevanovića će u borbi za polufinale igrati protiv boljeg iz duela Hrvatske i pobjednika susreta Brazila i Kine, koji je igran u petak naveče.

„Delfini“ su bolje ušli u meč, dva puta vodili mininmalnom razlikom, a onda su se razigrali „jenkiji“, koji su u trećoj dionici otišli na plus tri – 8:5.

Uslijedio je veliki preokret Srbije, koji je potpomogao najbolji američki igrač - Ben Halok. Divljački je faulirao Nikolu Jakšića, udario je srpskog kapitena i zaradio direktan crveni karton.

Sa igračem manje u bazenu tim Dejana Udovičića bio je nemoćan. Otišla je Srbija na 11:8 i tu je praktično bio kraj nadanja selekcije SAD-a da može do iznenađenja.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je trojac Dušan Mandić, Đorđe Vučinić i Nikola Jakšić sa po tri gola.

Dejan Kondić

Komentari 0
Povezane vijesti
Ruski sportisti dobili dozvolu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu Ruski sportisti dobili dozvolu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu
Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO) Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO)
Sara Ćirković: Sada sanjam olimpijsku medalju Sara Ćirković: Sada sanjam olimpijsku medalju
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    3h 39m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    22h 1m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    23h 16m
    1
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    19h 9m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    22h 15m
    1