Специјалци у акцији на Јахорини

06.12.2023. 19:11
1
ИЗВОР: glassrpske.com

На локацији шестосједа "Огорјелице један" на Јахорини данас је успјешно изведена вјежба спасавања са жичаре чији је циљ практична провјера плана евакуације и спасавања, те правовременог, брзог и безбједног одговора на ванредне догађаје и ситуације, поручили су из МУП-a Републике Српске.

У вјежби су учествовали припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске (Полицијска управа Источно Сарајево, Жандармерија, Специјална антитерористичка јединица са хеликоптером), те тим Олимпијског центра.

У вјежби су учествовали и припадници Горске служба спасавања "Јахорина", Републичке управе Цивилне заштите, Црвеног крста Републике Српске, Територијалне ватрогасне јединице града Источно Сарајево, Бригада Пале, Болнице "Србија" Источно Сарајево, те здравствени радници Дома здравља Пале.

Начелник Сектора полиције Полицијске управе Источно Сарајево Милан Чворо рекао је да је МУП Републике Српске са својим основним организационим јединицама Полицијске управе, Жандармерије и Специјалном антитерористичком јединицом на тактичко-показној вјежби показао спремност и способност рада у најтежим условима. 

- Сви субјекти безбједности заштите на планини морају заједно приступити непредвидивим ситуацијама како би скијалиште Олимпијског центра било најбезбједније као што је било и у претходном периоду. МУП Српске ће предузети све неопходне мјере и радње како би предстојећа зимска сезона протекла без проблема, инцидената и како би се сви на планини осјећали безбједно - поручио је начелник Чворо.

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Pale 07.12.2023. 16:31
    Kakve veze oni imaju sa tim. Ima gorska sluzba,vatrogasci u najgorwm slucaju hitna. Oni neka rrade svoj posao,droga,kriminal. Evo ja cu naveati 5 jacih ljudi i 10 malo manjih miseva,90% ih znate i vi. Pozdrav
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    7h 57m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 53m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    22h 37m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    23h 49m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    20h 22m
    0