Споразум о сарадњи Филозофског факултета и Историјског института

15.09.2022. 19:01
1
ИЗВОР: srna.rs

Представници Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву и Института за савремену историју у Београду данас су на Палама потписали споразум о сарадњи који ће омогућити квалитетнију и интензивнију сарадњу двије институције.

Споразум су потписали замјеник директора Института за савремену историју у Београду Бојан Димитријевић и продекан за наставу Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Владан Бартула.

- Потписани споразум отвара могућност да двије институције продубе сарадњу која је до сада била на личној и пријатељској основи - рекао је Димитријевић.

Према његовим ријечима, овим се ствара могућност да сарадници Института буду сарадници, предавачи на Филозофском факултету, али и да професори и студенти Филозофског факултета на Палама добију помоћ Института у истраживањима.

Димитријевић је истакао да ће споразум омогућити и учешће Института за савремену историју и Филозофског факултета у заједничким пројектима.

- Мислим да је то неопходно у данашње вријеме да сте увезани у више научних институција, а нема разлога да институције Србије и Републике Српске то не буду - закључио је Димитријевић, који је библиотеци Филозофског факултета уручио четрдесетак новијих наслова у издању Института.

Бартула је оцијенио да ће споразум додатно унаприједити постојећу добру сарадњу и омогућити професорима и истраживачима Филозофског факултета, као и сарадницима Института, бржу и ефикаснију размјену информација и научних истина.

- Споразум подразумијева и заједничку издавачку дјелатност и сарадњу, која ће унаприједити издаваштво нашег универзитета и факултета, као и уопште српске историографије на овим просторима - прецизирао је Бартула.

Он је додао да је предвиђено и учешће сарадника Института у менторствима, те заједничко учешће Института и Факултета у пројектима.

Бартула је захвалио за донирана издања Института за савремену историју, као и за учешћу њихових сарадника на данашњој научној конференцији "Улога и значај Српског Сарајева у стварању Републике Српске", одржаној поводом обиљежавања 30 година постојања Универзитета у Источном Сарајеву.Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Урке 15.09.2022. 22:41
  Џаба вам споразум, уз толику и такву бригу о универзитету ускоро ћете кључ у браву.
Повезане вијести
Милинковић: Сваки студент ме чини бољим човјеком (ФОТО) Милинковић: Сваки студент ме чини бољим човјеком (ФОТО)
Потписан Споразум о оснивању Туристичко-информативног центра у Источној Илиџи Потписан Споразум о оснивању Туристичко-информативног центра у Источној Илиџи
„Elnos Grupa“ потисала споразуме са три електротехничка факултета (ФОТО) „Elnos Grupa“ потисала споразуме са три електротехничка факултета (ФОТО)
Најчитаније
 • Нелегално саграђени објекат на Тргу краља Александра ће бити уклоњен
  23h 29m
  3
 • Лица ухапшена због дроге у Источном Сарајеву
  4h 52m
  1
 • Страдао деветогодишњи дјечак
  3h 33m
  0
 • Пандуревић предала захтјев Суду БиХ да ван снаге стави Правилник о регистрацији возила Војина Митровића
  23h 53m
  0
 • Произвођачи романијског кајмака спремни за предстојеће сајмове
  20h 14m
  0