Споразум о сарадњи Филозофског факултета и Историјског института

15.09.2022. 19:01
1
ИЗВОР: srna.rs

Представници Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву и Института за савремену историју у Београду данас су на Палама потписали споразум о сарадњи који ће омогућити квалитетнију и интензивнију сарадњу двије институције.

Споразум су потписали замјеник директора Института за савремену историју у Београду Бојан Димитријевић и продекан за наставу Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Владан Бартула.

- Потписани споразум отвара могућност да двије институције продубе сарадњу која је до сада била на личној и пријатељској основи - рекао је Димитријевић.

Према његовим ријечима, овим се ствара могућност да сарадници Института буду сарадници, предавачи на Филозофском факултету, али и да професори и студенти Филозофског факултета на Палама добију помоћ Института у истраживањима.

Димитријевић је истакао да ће споразум омогућити и учешће Института за савремену историју и Филозофског факултета у заједничким пројектима.

- Мислим да је то неопходно у данашње вријеме да сте увезани у више научних институција, а нема разлога да институције Србије и Републике Српске то не буду - закључио је Димитријевић, који је библиотеци Филозофског факултета уручио четрдесетак новијих наслова у издању Института.

Бартула је оцијенио да ће споразум додатно унаприједити постојећу добру сарадњу и омогућити професорима и истраживачима Филозофског факултета, као и сарадницима Института, бржу и ефикаснију размјену информација и научних истина.

- Споразум подразумијева и заједничку издавачку дјелатност и сарадњу, која ће унаприједити издаваштво нашег универзитета и факултета, као и уопште српске историографије на овим просторима - прецизирао је Бартула.

Он је додао да је предвиђено и учешће сарадника Института у менторствима, те заједничко учешће Института и Факултета у пројектима.

Бартула је захвалио за донирана издања Института за савремену историју, као и за учешћу њихових сарадника на данашњој научној конференцији "Улога и значај Српског Сарајева у стварању Републике Српске", одржаној поводом обиљежавања 30 година постојања Универзитета у Источном Сарајеву.



Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Урке 15.09.2022. 22:41
    Џаба вам споразум, уз толику и такву бригу о универзитету ускоро ћете кључ у браву.
Повезане вијести
Сарадња Звезде и Славије: Један од највећих тренутака за 116 година постојања Сарадња Звезде и Славије: Један од највећих тренутака за 116 година постојања
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Постигнут договор са Бахаром, ево колико је Звезда уштедјела Постигнут договор са Бахаром, ево колико је Звезда уштедјела
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 25m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 24m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    9h 0m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 21m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    11h 4m
    9