Спремна прва руска вакцина против корона вируса

21.07.2020. 09:12
0
ИЗВОР: СРНА

Спремна је прва руска вакцина против ковида-19, коју су створили војни стручњаци и научници Националног истраживачког института за епидемиологију и микробиологију “Гамалеј”, изјавио је први замјених руског министра одбране Руслан Цаликов.

Он је за лист "Аргументи и факти" рекао да су специјалисти Министарства одбране и научници Центра већ извршили коначне процјене резултата тестирања вакцине.

-  Сви волонтери су, без изузетка, створили имунитет против вируса корона и осјећали су се нормално, тако да је прва домаћа вакцина против новог вируса корона спремна – истакао је Цаликов.

У руском Министарству индустрије и трговине речено је за ТАСС да су 30. јуна предати документи Министарству здравља за регистрацију вакцине, а раније у јуну издата је дозвола за тестирање вакцине.

Министарство одбране јуче је саопштило да је, заједно са Центром успјешно завршило клиничко тестирање вакцине на волонтерима.

Коментари 0
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Најчитаније
  • У ципелама моје мајке
    19h 58m
    5
  • Миљевина: Муж убио супругу, па себе
    7h 13m
    0
  • Пјесма која спаја Сарајево и Јасеновац
    3h 3m
    0
  • Фонд ПИО: Право на поновно одређивање пензије
    4h 26m
    0
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    6h 59m
    0