Срамна порука упућена Србима, важно очувати Српску

23.08.2023. 19:57
2
ИЗВОР: srna.rs

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић оцијенила је скандалозним увредљиве поруке упућене Србима на табли добродошлице у Источном Сарајеву, истичући да је очигледно да многима смета то што су Срби, након преживљене тортуре у Сарајеву, наставили живот у новом граду.

- Порука је срамна и увредљива. Многе боли и смета им то што су Срби преживјели ратне страхоте у Сарајеву - логоре, мучења и малтретирања - рекла је Рајилићева Срни.

Она сматра да су овакве поруке само показатељ шта данас мисле о Србима у Сарајеву који је био један од градова у којем је живјело највише Срба.

Рајилићева сматра да ишаране табле само подсјећају на оно што се већ зна - да Срби нису добродошли у неке дијелове БиХ, али да радује то што је српски народ опстао на овим просторима и да указује на важност постојања Републике Српске.

- Увијек је некакав скандал и увреда на рачун српског народа. Мржња их је обузела. Кога мржња носи, она ће га и појести. Они сами себи чине зло, више него нама којима су упутили такве поруке - рекла је Рајилићева.

Табла добродошлице у Источно Сарајево са натписом "Добро дошли у Источно Сарајево, град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево" у општини Источна Илиџа ишарана је данас увредљивим садржајем упућеним Србима, између осталог и са "Алаху екбер".

На табли постављеној у Равногорској улици написано је и "Србе на врбе", као и "М`рш из Босне".

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Anonimno 24.08.2023. 02:14
    Vrs cestitam
    Arapi preko srba otvaraju apoteke u tom istom gradu
    Sa ilidze prelaze nama
    Po ulicama hodaju sredinom
    Mi se sklanjamo
    Nemojte biti rodoljubi igrajuci se sa nasim zivotima
  • Generic placeholder image
    ВРС 23.08.2023. 21:23
    Нек нас сад и жене бране. Борци су давно заспали сном мртвијем. Реци нам још, госпођо, што је Јахорина арапска и што наше, српске, дјеце горе нема? Ово нам је наша борба дала...
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    9h 42m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 26m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    20h 53m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    3h 11m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    23h 12m
    0