Sramna poruka upućena Srbima, važno očuvati Srpsku

23.08.2023. 19:57
2
IZVOR: srna.rs

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić ocijenila je skandaloznim uvredljive poruke upućene Srbima na tabli dobrodošlice u Istočnom Sarajevu, ističući da je očigledno da mnogima smeta to što su Srbi, nakon preživljene torture u Sarajevu, nastavili život u novom gradu.

- Poruka je sramna i uvredljiva. Mnoge boli i smeta im to što su Srbi preživjeli ratne strahote u Sarajevu - logore, mučenja i maltretiranja - rekla je Rajilićeva Srni.

Ona smatra da su ovakve poruke samo pokazatelj šta danas misle o Srbima u Sarajevu koji je bio jedan od gradova u kojem je živjelo najviše Srba.

Rajilićeva smatra da išarane table samo podsjećaju na ono što se već zna - da Srbi nisu dobrodošli u neke dijelove BiH, ali da raduje to što je srpski narod opstao na ovim prostorima i da ukazuje na važnost postojanja Republike Srpske.

- Uvijek je nekakav skandal i uvreda na račun srpskog naroda. Mržnja ih je obuzela. Koga mržnja nosi, ona će ga i pojesti. Oni sami sebi čine zlo, više nego nama kojima su uputili takve poruke - rekla je Rajilićeva.

Tabla dobrodošlice u Istočno Sarajevo sa natpisom "Dobro došli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo" u opštini Istočna Ilidža išarana je danas uvredljivim sadržajem upućenim Srbima, između ostalog i sa "Alahu ekber".

Na tabli postavljenoj u Ravnogorskoj ulici napisano je i "Srbe na vrbe", kao i "M`rš iz Bosne".

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Anonimno 24.08.2023. 02:14
    Vrs cestitam
    Arapi preko srba otvaraju apoteke u tom istom gradu
    Sa ilidze prelaze nama
    Po ulicama hodaju sredinom
    Mi se sklanjamo
    Nemojte biti rodoljubi igrajuci se sa nasim zivotima
  • Generic placeholder image
    VRS 23.08.2023. 21:23
    Nek nas sad i žene brane. Borci su davno zaspali snom mrtvijem. Reci nam još, gospođo, što je Jahorina arapska i što naše, srpske, djece gore nema? Ovo nam je naša borba dala...
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    22h 13m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    14h 55m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    19h 28m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    17h 2m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    22h 47m
    3