Срби запослени на прелазима Јариње и Брњак поднијели оставке

10.11.2022. 14:07
0
ИЗВОР: Танјуг

На административном прелазу Јариње данас је 11 радника Срба, који су били запослени на том и прелазу Брњак, поднијело оставке у Царинској служби.

Они су навели за Косово онлајн да је то морални чин и знак солидарности са народом и доказ противљења политици премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија.

Један од бивших радника је рекао да су Срби имали изузетну сарадњу са колегама Албанцима из царине и полиције и изразио наду да ће бити пронађено рјешење за настале проблеме.

Према његовим ријечима, Срби су оставке уручили шефу смјене на Јарињу, а он ће њихове оставке прослиједити Приштини.

Након кризе која је настала послије забране коришћења српских регистарских таблица, оставке су поднијели политички и институционални представници Срба који су били посланици у Приштини, министар Горан Ракић, полицајци на сјеверу Косова и Метохије, локалне скупштине, као и Срби са сјевера који су радили у министарствима и суду.

Коментари 0
Повезане вијести
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Ухапшен још један Србин са Космета Ухапшен још један Србин са Космета
Уклањају се табле на ћирилици и постављају нове, на латиници и албанском језику Уклањају се табле на ћирилици и постављају нове, на латиници и албанском језику
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    14h 8m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    13h 39m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    14h 2m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    9h 55m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    5h 50m
    2