Србија и Португал одиграли неријешено

27.03.2021. 22:46
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Заостајали су “орлови” два гола на полувремену, у наставку су успјели да дођу до изједначења, имали су и прилике за потпун преокрет, али треба да буду задовољни исходом.

Прву озбиљну прилику имао је Кристијано Роналдо у осмом минуту, све су му добро припремили Диого Жота и Бернандо Силва, али је са 10-ак метара искоса са десне стране шутирао доста непрецизно.

Само три минута касније комбиновали су исти играчи, са промијењеним редослиједом, а гости су повели.

Роналдо је на десној страни навукао неколико играча на себе, затим проиграо Силву који је центрирао на другу стативу за Жоту који је главом погодио мрежу.

Код примљеног гола доста тога се може замјерити лоше постављеном Николи Миленковићу, али и голману Марку Дмитровићу, јер је лопта падала у петерац.

И послије постигнутог поготка Португалци су наставили да нападају, а “орлови” су тешко успијевали да било шта ураде све до 30. минута.

Тада је послије корнера Душана Тадића шутирао Страхиња Павловић, али је изблокиран.

Већ у идућем нападу Филип Костић је са лијеве стране убацио за Душана Влаховић којем је лопта ишла мало иза леђа, није успио добро да се намјести и веома лоше је шутирао.

Павловић је у 36. минуту беспотребно напустио своје мјесто у одбрани, а лопту Седрика Соареша најбоље је искористио Жота и по други пут је поред Миленковића главом послао лопту у мрежу.

Три минута касније на другој страни је Душан Влаховић покушао главом, али је шутирао поред гола.

Немоћ домаћег тима најбоље је одсликао покушај из очаја Александра Митровића са више од 25 метара у 42. минуту, али је то био прелак плијен за голмана Антонија Лопеса.

До краја полувремена покушали су Роналдо из слободног ударца и Сержо Оливеира са ивице шеснаестерца, али су били непрецизни.

Селектор Србије Драган Стојковић Пикси одлучио је у полувремену да изведе Дарка Лазовића и Душана Влаховића, а увео је Немању Максимовића и Немању Радоњића што се показало добрим потезом.

Одмах у првом минуту наставка Радоњић је са десне стране пронашао Александра Митровића који је главом између два играча послао лопту у мрежу.

У 54. минуту Тадић је одлично извео волеј ударац, лопта је ишла под пречку, а голман Антони Лопес је извео прелијепу параду и избацио је у корнер.

Капитен Србије је извео ударац из угла на прву стативу гдје је био сдергеј Милинковић-Савић који је закачио лопту главом, а она је поред даље стативе отишла у гол аут.

До изједначења сарпски тим је стигао у 60. минуту послије сјајне акције: Тадић је дугом лоптом пронашао радоњића који се “штиклом” ослободио свог чувара и проиграо костића који је ушао у стредину, био је стрпљив и послао је лопту поред гостујућег чувара мреже за 2:2.

Могао је Радоњић послије двије асистенције да постигне и гол, снажно је у 65. минуту шутирао, Лопез успио да постави руке и одбије лопту која је опот дошла до брзоногог репрезентативца Србије, али га је тада окружило неколико противничких играча и није успио да опет угрози гол противника.

Миленковић је у 71. минуту шутирао главом послије корнера, међутим, ударац је изблокиран.

На крају остало је 2:2, Срби и Португалци су сада на врху групе А са по четири бода.

“Орлови” наредни квалификациони меч играју против Азербејџана у гостима 30. марта.

Коментари 0
Повезане вијести
Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот
Србија и Албанија желе заједничку организацију Европског првенства у фудбалу! Србија и Албанија желе заједничку организацију Европског првенства у фудбалу!
Марија Ана Милинковић - Како је деветнаестогодишњакиња освојила Милано (ФОТО/ВИДЕО) Марија Ана Милинковић - Како је деветнаестогодишњакиња освојила Милано (ФОТО/ВИДЕО)
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    11h 15m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    10h 55m
    0
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    14h 18m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    15h 15m
    11
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    12h 12m
    0