Србија у финалу Суперкупа

19.08.2022. 20:16
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у финале ДББ Суперкупа након што је савладала Италију 90:86 након великог преокрета у финишу.

Упрве три четвртине Србија није пронашла рјешење у одбрани за Италију. Превише мекано су „орлови“ одиграли у одбрани, што су ривали знали да казне. Селектор Пешић је у једном моменту тражио од играча да се „пошибају „ и то је донијело резултат у наставку.

Предност Италијана је смањена а онда је услиједио потпуни преокрет у посљедњем периоду. Италијани нису бирали средства како да заоставе Николу Јокића а судијски критеријум им је у томе помагао.

Ипак, посљедња четвртина донијела је очекивану игру Србије која је направила преокрет и добила са 25:14, те на крају славила.

У редовима “орлова”, Јокић је постигао 18 поена уз 10 скокова и пет асистенција, Лучић је уписао 15 поена, колико и Мицић (четири асистенције) и Милутинов.

- Орлови нису имали рјешење за Фонтекија који је убацио 25 поена, двоцифрени су били и Мели са 17, Манион са 16 и Тонут са 12 поена.

Србија у финалу Суперкупа чека бољег из дуела између Њемачке и Чешке који је на програму вечерас од 20.30.

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    8h 22m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    9h 37m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    15h 28m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    13h 55m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    15h 47m
    0