Srbija u finalu Superkupa

19.08.2022. 20:16
0
IZVOR: srpskainfo.com

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale DBB Superkupa nakon što je savladala Italiju 90:86 nakon velikog preokreta u finišu.

Uprve tri četvrtine Srbija nije pronašla rješenje u odbrani za Italiju. Previše mekano su „orlovi“ odigrali u odbrani, što su rivali znali da kazne. Selektor Pešić je u jednom momentu tražio od igrača da se „pošibaju „ i to je donijelo rezultat u nastavku.

Prednost Italijana je smanjena a onda je uslijedio potpuni preokret u posljednjem periodu. Italijani nisu birali sredstva kako da zaostave Nikolu Jokića a sudijski kriterijum im je u tome pomagao.

Ipak, posljednja četvrtina donijela je očekivanu igru Srbije koja je napravila preokret i dobila sa 25:14, te na kraju slavila.

U redovima “orlova”, Jokić je postigao 18 poena uz 10 skokova i pet asistencija, Lučić je upisao 15 poena, koliko i Micić (četiri asistencije) i Milutinov.

- Orlovi nisu imali rješenje za Fontekija koji je ubacio 25 poena, dvocifreni su bili i Meli sa 17, Manion sa 16 i Tonut sa 12 poena.

Srbija u finalu Superkupa čeka boljeg iz duela između Njemačke i Češke koji je na programu večeras od 20.30.

Komentari 0
Povezane vijesti
Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora
Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    7h 4m
    0
  • Krađa u Palama
    5h 22m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    19h 41m
    2
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    23h 29m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    1h 49m
    0