Средњошколци у Милићима помогли другарима погођеним пожаром

08.03.2022. 09:14
0
ИЗВОР: СРНА

Ученици и запослени у Средњошколском центру /СШЦ/ "Милутин Миланковић" у Милићима организовали су хуманитарну акцију у којој је прикупљено 1.800 КМ намијењених за два ђака чији станови су оштећени у пожару.

Директор СШЦ Бојана Дурмић Симић изјавила је данас Срни да су предсједник "Боксита" Рајко Дукић и запослени у тој компанији донирали 1.200 КМ за шта им је захвалила у име ове образовне установе, напомињући да ово није први пут да помажу средњошколце.

Она је изјавила да су и ученици четвртог два разреда са професорицама Славицом Дабић и Соњом Палангетић на часу практичне наставе правили разне предмете, привјеске, честитке, цвијеће, које су продавали, а прикупљени новац донирали својим вршњацима погођеним пожаром.

- Овим ученицима гест њихових другара много значи. Они су захвалили свима који су учествовали у овој акцији, пожељевши да се никада никоме не догоди оно што је њима, када су у пожару изгубили и ствари које су им потребне за школовање - навела је Симићева.

Милићки средњошколци су много пута до сада показали да су велики хуманитарци, учествујући у пружању помоћи дјеци са Косова и Метохије и оној из социјалних категорија са подручја општине, као и у акцијама добровољног давања крви.

Коментари 0
Повезане вијести
Грађани траже помоћ због змија Грађани траже помоћ због змија
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Милош нас треба - потребно још 20.000 евра за наставак лијечења Милош нас треба - потребно још 20.000 евра за наставак лијечења
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    9h 0m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    20h 33m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    20h 14m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    7h 14m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    5h 4m
    0