Средњошколци у Милићима помогли другарима погођеним пожаром

08.03.2022. 09:14
0
ИЗВОР: СРНА

Ученици и запослени у Средњошколском центру /СШЦ/ "Милутин Миланковић" у Милићима организовали су хуманитарну акцију у којој је прикупљено 1.800 КМ намијењених за два ђака чији станови су оштећени у пожару.

Директор СШЦ Бојана Дурмић Симић изјавила је данас Срни да су предсједник "Боксита" Рајко Дукић и запослени у тој компанији донирали 1.200 КМ за шта им је захвалила у име ове образовне установе, напомињући да ово није први пут да помажу средњошколце.

Она је изјавила да су и ученици четвртог два разреда са професорицама Славицом Дабић и Соњом Палангетић на часу практичне наставе правили разне предмете, привјеске, честитке, цвијеће, које су продавали, а прикупљени новац донирали својим вршњацима погођеним пожаром.

- Овим ученицима гест њихових другара много значи. Они су захвалили свима који су учествовали у овој акцији, пожељевши да се никада никоме не догоди оно што је њима, када су у пожару изгубили и ствари које су им потребне за школовање - навела је Симићева.

Милићки средњошколци су много пута до сада показали да су велики хуманитарци, учествујући у пружању помоћи дјеци са Косова и Метохије и оној из социјалних категорија са подручја општине, као и у акцијама добровољног давања крви.

Коментари 0
Повезане вијести
Обустављен саобраћај на путу Зворник-Милићи, има повријеђених Обустављен саобраћај на путу Зворник-Милићи, има повријеђених
Потребна помоћ за обнову Храма Светог пророка Илије у Илијашу Потребна помоћ за обнову Храма Светог пророка Илије у Илијашу
По 200 КМ за све ученике до петог разреда основне школе у Источном Старом Граду По 200 КМ за све ученике до петог разреда основне школе у Источном Старом Граду
Најчитаније
 • Прије 30 година формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
  16h 39m
  0
 • У Сарајеву син запалио оца и побјегао
  7h 53m
  0
 • Служен парастос за погинуле борце Српске гарде Илиџа (ФОТО)
  13h 37m
  0
 • Више од 200 учесника на планинарском слету на Требевићу
  10h 0m
  0
 • Заслужено славље "Соколова" у дербију
  8h 7m
  0