Srednjoškolci u Milićima pomogli drugarima pogođenim požarom

08.03.2022. 09:14
0
IZVOR: SRNA

Učenici i zaposleni u Srednjoškolskom centru /SŠC/ "Milutin Milanković" u Milićima organizovali su humanitarnu akciju u kojoj je prikupljeno 1.800 KM namijenjenih za dva đaka čiji stanovi su oštećeni u požaru.

Direktor SŠC Bojana Durmić Simić izjavila je danas Srni da su predsjednik "Boksita" Rajko Dukić i zaposleni u toj kompaniji donirali 1.200 KM za šta im je zahvalila u ime ove obrazovne ustanove, napominjući da ovo nije prvi put da pomažu srednjoškolce.

Ona je izjavila da su i učenici četvrtog dva razreda sa profesoricama Slavicom Dabić i Sonjom Palangetić na času praktične nastave pravili razne predmete, privjeske, čestitke, cvijeće, koje su prodavali, a prikupljeni novac donirali svojim vršnjacima pogođenim požarom.

- Ovim učenicima gest njihovih drugara mnogo znači. Oni su zahvalili svima koji su učestvovali u ovoj akciji, poželjevši da se nikada nikome ne dogodi ono što je njima, kada su u požaru izgubili i stvari koje su im potrebne za školovanje - navela je Simićeva.

Milićki srednjoškolci su mnogo puta do sada pokazali da su veliki humanitarci, učestvujući u pružanju pomoći djeci sa Kosova i Metohije i onoj iz socijalnih kategorija sa područja opštine, kao i u akcijama dobrovoljnog davanja krvi.

Komentari 0
Povezane vijesti
Građani traže pomoć zbog zmija Građani traže pomoć zbog zmija
Pomoć drugima životna misija Rogatičanke Dragane Delić Pomoć drugima životna misija Rogatičanke Dragane Delić
Miloš nas treba - potrebno još 20.000 evra za nastavak liječenja Miloš nas treba - potrebno još 20.000 evra za nastavak liječenja
Najčitanije
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    4h 2m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    16h 59m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    15h 21m
    0
  • U ponedjeljak obilježavanje Dana odbrane Ilidže
    17h 35m
    3
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    22h 32m
    0