Српски дјечак нападнут у Бабином Мосту

25.04.2022. 19:31
0
ИЗВОР: tanjug.rs

Тринаестогодишњи дјечак српске националности С.М. нападнут је на најрадоснији хришћански празник Васкрс у селу Бабин Мост у општини Обилић на Косову и Метохији.

Њега је синоћ испред кафића напала и вријеђала група од десетак старијих младића албанске националности. Како је саопштила Канцеларија за КиМ, случај је пријављен полицији, а родитељи дјечака до касно у ноћ су давали исказ у полицијској станици у Обилићу.

Предсједник Привременог органа општине Обилић Горан Данчетовић упознат је са случајем и на располагању је породици дјечака за сву неопходну помоћ и подршку. Из Канцеларије за КиМ упозоравају да овај напад, до кога долази баш на највећи православни празник Васкрс, показује да Срби на Косову и Метохији не могу без бојазни да обиљеже ни највеће празнике, већ треба да страхују за дјецу и њихову безбједност.

Овакви инциденти, са, како се наводи, очигледном етничком мотивацијом, посљедица су антисрпске реторике Приштине и Аљбина Куртина, који генерише отворену мржњу према свему српском. И о овом инциденту Канцеларија за КиМ ће обавијестити међународне представнике који имају мандат да Србима на КиМ гарантују безбједност.

Коментари 0
Повезане вијести
Претучена двојица Срба у Бошњачкој махали, ухапшена тројица Албанаца Претучена двојица Срба у Бошњачкој махали, ухапшена тројица Албанаца
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    18h 24m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    19h 29m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    13h 12m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    14h 18m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    22h 46m
    0