Srpski dječak napadnut u Babinom Mostu

25.04.2022. 19:31
0
IZVOR: tanjug.rs

Trinaestogodišnji dječak srpske nacionalnosti S.M. napadnut je na najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs u selu Babin Most u opštini Obilić na Kosovu i Metohiji.

Njega je sinoć ispred kafića napala i vrijeđala grupa od desetak starijih mladića albanske nacionalnosti. Kako je saopštila Kancelarija za KiM, slučaj je prijavljen policiji, a roditelji dječaka do kasno u noć su davali iskaz u policijskoj stanici u Obiliću.

Predsjednik Privremenog organa opštine Obilić Goran Dančetović upoznat je sa slučajem i na raspolaganju je porodici dječaka za svu neophodnu pomoć i podršku. Iz Kancelarije za KiM upozoravaju da ovaj napad, do koga dolazi baš na najveći pravoslavni praznik Vaskrs, pokazuje da Srbi na Kosovu i Metohiji ne mogu bez bojazni da obilježe ni najveće praznike, već treba da strahuju za djecu i njihovu bezbjednost.

Ovakvi incidenti, sa, kako se navodi, očiglednom etničkom motivacijom, posljedica su antisrpske retorike Prištine i Aljbina Kurtina, koji generiše otvorenu mržnju prema svemu srpskom. I o ovom incidentu Kancelarija za KiM će obavijestiti međunarodne predstavnike koji imaju mandat da Srbima na KiM garantuju bezbjednost.

Komentari 0
Povezane vijesti
Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom
Pronađeno tijelo dječaka koji se utopio sa majkom i dvije sestre u Bojani Pronađeno tijelo dječaka koji se utopio sa majkom i dvije sestre u Bojani
Obilježen Đurđevdan u Prizrenu Obilježen Đurđevdan u Prizrenu
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    20h 0m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    21h 33m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    17h 59m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    20h 12m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    10h 41m
    3