Српски младићи које су претукли припадници РОСУ: "Док смо лежали на земљи, држали су пушке уперене у нас"

09.03.2023. 08:48
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Припадници Специјалне јединице полиције РОСУ, у уторак вече су претукли двојицу српских младића у селу Јошаница код Лепосавића, а један од повријеђених младића Лазар Ђоковић каже за Косово онлајн да је тортура потрајала неколико минута, и да су их полицајци шутирали и ударали док су лежали на земљи.

Младићи су након указане љекарске помоћи пуштени на кућно лијечење.

– Друг из села, Ђорђе Мићовић дошао је код мене у продавницу и позвао ме да потражимо мобилни телефон који му је раније испао. Кренули смо око 19 часова, не знам тачно вријеме. Након километар и по на самој кривини видјели смо возила иза нас, пресреле су нас, а један џип испред нас је закочио. Специјалац је излетио са аутоматском пушком, репетирао је и наредио нам да изађемо из кола. Извукли су нас из кола и бацили одмах на земљу, када су почели нас ударају и шутирају – каже Ђоковић за Косово онлајн.

Лазар додаје да су их пустили тек након што су показали лична документа и рекли да живе ту у селу.

– Када су почели да нас туку, претересали су кола и питали су одакле смо шта радимо док смо објаснили да смо из тог села и показали личну карту да живимо у Јошаници, након чега су нас пустили. Било је седам или осам припадника полиције, који су док смо лежали на земљи држали пушке уперене у нас. Највише ме боли глава и око. До јуче нисам ни видио добро, и кољена сам повредио када су ме вукли и бацили по земљи. Послије свега шта се догодило, страх ме је, а кога не би било – рекао је Ђоковић.

Отац повријеђеног Лазара Милоица Ђоковић каже да је напад на његовог сина и њиховог комшију само кап у препуној чаши.

– Сада је чаша заиста преливена. Прексиноћ сам испратио сина са комшијом у село да траже телефон. Требало је прво да га питају ко је, шта је да му траже документа а не да извлаче дјецу и да шутирају као фудбалске лопте. Ово не знам шта се ради и куда иде више у 21. вијеку. Овдје смо опстајали и живјели, али овдје живота нема – рекао је отац повријеђеног младића.

Други повријеђени младић Ђорђе Мићовић каже да је пребијање од стране специјалаца РОСУ трајало неколико минута и да су њега и његовог друга све вријеме називали криминалцима и шверцерима, преноси Косово онлајн.

– Негдје око 19.30 џип нас је претекао и препријечили су нам пут. Нисам ни стигао скроз да станем са возилом изашли су репетирали су пушке, почели су да лупају и вичу, излазите напоље. Нисам знао шта ме је снашло. Извукли су ме напоље и одмах бацили на земљу. Услиједило је шутирање, ударање песницама у главу. Почели су да ме шутирају у предјелу грудног коша и ребара. У том периоду чуо сам јауке другара, њега су ударали мислим чизмом у главу. То је трајало пет до седам минута. Нисам могао да се помјерим – прича између осталог видно потресени Мићовић.

Отац Драгош Мићовић каже да ово није први пут да нападају његовог сина.

– Прво није смио да ми исприча шта се догодило, али је то урадио сутрадан. Ово је сада други пут. Разумијем да је нешто рекао ружно и разумијем да је имао робу у колима да је шверцовао па да се тако понашају. Ја мислим да је ово кап која је прелила чашу, то сам рекао и Аустријанцу из Еулекса који је дошао до нас. Рекао ми је да ће све да проба, али он ће да проба али ништа неће успјети. Врана врани очи не вади – додао је отац повријеђеног Ђорђа.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Leo 09.03.2023. 10:53
    Sta je čudno..čuva policija svoje,dok se borci za čuvanje Kosova iz reda "srba" na čelu sa ekumenizmu odanim crkvenim vrhom,skupljaju da bi međusobno dijelili povelje...zarad borbe za očuvanje istog tog Kosova..
Повезане вијести
Мртве из Јошанице одвезли су у два камиона Мртве из Јошанице одвезли су у два камиона
Отказано суђење за злочине над Србима у Јошаници Отказано суђење за злочине над Србима у Јошаници
За данас заказано суђење за злочин над српским цивилима у Јошаници За данас заказано суђење за злочин над српским цивилима у Јошаници
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    14h 31m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    17h 55m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    13h 24m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    5h 1m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    4h 42m
    0