Srpski mladići koje su pretukli pripadnici ROSU: "Dok smo ležali na zemlji, držali su puške uperene u nas"

09.03.2023. 08:48
1
IZVOR: srpskainfo.com

Pripadnici Specijalne jedinice policije ROSU, u utorak veče su pretukli dvojicu srpskih mladića u selu Jošanica kod Leposavića, a jedan od povrijeđenih mladića Lazar Đoković kaže za Kosovo onlajn da je tortura potrajala nekoliko minuta, i da su ih policajci šutirali i udarali dok su ležali na zemlji.

Mladići su nakon ukazane ljekarske pomoći pušteni na kućno liječenje.

– Drug iz sela, Đorđe Mićović došao je kod mene u prodavnicu i pozvao me da potražimo mobilni telefon koji mu je ranije ispao. Krenuli smo oko 19 časova, ne znam tačno vrijeme. Nakon kilometar i po na samoj krivini vidjeli smo vozila iza nas, presrele su nas, a jedan džip ispred nas je zakočio. Specijalac je izletio sa automatskom puškom, repetirao je i naredio nam da izađemo iz kola. Izvukli su nas iz kola i bacili odmah na zemlju, kada su počeli nas udaraju i šutiraju – kaže Đoković za Kosovo onlajn.

Lazar dodaje da su ih pustili tek nakon što su pokazali lična dokumenta i rekli da žive tu u selu.

– Kada su počeli da nas tuku, preteresali su kola i pitali su odakle smo šta radimo dok smo objasnili da smo iz tog sela i pokazali ličnu kartu da živimo u Jošanici, nakon čega su nas pustili. Bilo je sedam ili osam pripadnika policije, koji su dok smo ležali na zemlji držali puške uperene u nas. Najviše me boli glava i oko. Do juče nisam ni vidio dobro, i koljena sam povredio kada su me vukli i bacili po zemlji. Poslije svega šta se dogodilo, strah me je, a koga ne bi bilo – rekao je Đoković.

Otac povrijeđenog Lazara Miloica Đoković kaže da je napad na njegovog sina i njihovog komšiju samo kap u prepunoj čaši.

– Sada je čaša zaista prelivena. Preksinoć sam ispratio sina sa komšijom u selo da traže telefon. Trebalo je prvo da ga pitaju ko je, šta je da mu traže dokumenta a ne da izvlače djecu i da šutiraju kao fudbalske lopte. Ovo ne znam šta se radi i kuda ide više u 21. vijeku. Ovdje smo opstajali i živjeli, ali ovdje života nema – rekao je otac povrijeđenog mladića.

Drugi povrijeđeni mladić Đorđe Mićović kaže da je prebijanje od strane specijalaca ROSU trajalo nekoliko minuta i da su njega i njegovog druga sve vrijeme nazivali kriminalcima i švercerima, prenosi Kosovo onlajn.

– Negdje oko 19.30 džip nas je pretekao i prepriječili su nam put. Nisam ni stigao skroz da stanem sa vozilom izašli su repetirali su puške, počeli su da lupaju i viču, izlazite napolje. Nisam znao šta me je snašlo. Izvukli su me napolje i odmah bacili na zemlju. Uslijedilo je šutiranje, udaranje pesnicama u glavu. Počeli su da me šutiraju u predjelu grudnog koša i rebara. U tom periodu čuo sam jauke drugara, njega su udarali mislim čizmom u glavu. To je trajalo pet do sedam minuta. Nisam mogao da se pomjerim – priča između ostalog vidno potreseni Mićović.

Otac Dragoš Mićović kaže da ovo nije prvi put da napadaju njegovog sina.

– Prvo nije smio da mi ispriča šta se dogodilo, ali je to uradio sutradan. Ovo je sada drugi put. Razumijem da je nešto rekao ružno i razumijem da je imao robu u kolima da je švercovao pa da se tako ponašaju. Ja mislim da je ovo kap koja je prelila čašu, to sam rekao i Austrijancu iz Euleksa koji je došao do nas. Rekao mi je da će sve da proba, ali on će da proba ali ništa neće uspjeti. Vrana vrani oči ne vadi – dodao je otac povrijeđenog Đorđa.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Leo 09.03.2023. 10:53
    Sta je čudno..čuva policija svoje,dok se borci za čuvanje Kosova iz reda "srba" na čelu sa ekumenizmu odanim crkvenim vrhom,skupljaju da bi međusobno dijelili povelje...zarad borbe za očuvanje istog tog Kosova..
Povezane vijesti
Mrtve iz Jošanice odvezli su u dva kamiona Mrtve iz Jošanice odvezli su u dva kamiona
Otkazano suđenje za zločine nad Srbima u Jošanici Otkazano suđenje za zločine nad Srbima u Jošanici
Za danas zakazano suđenje za zločin nad srpskim civilima u Jošanici Za danas zakazano suđenje za zločin nad srpskim civilima u Jošanici
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    18h 11m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    17h 6m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    11h 54m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    13h 0m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    21h 28m
    0