Шта возачи треба да редовно провјеравају?

20.09.2024. 18:37
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Међународно удружење возача у Великој Британији савјетовало је возаче да редовно провјеравају доњи дио поклопца за уље у возилу. Доминик Вајат из удружења додао је да проналазак садржај млијечног изгледа на чепу може бити велики знак за забринутост.

- Провјерите има ли воде у уљу. Млијечни изглед указује на присутност водерекао је.

Иако се може пронаћи само мала количина, возачи би требало да брзо реагују како би избјегли да се проблем знатно погорша.

Вода може контаминирати моторно уље због низа разлога, а најчешћи је оштећена бртва, која омогућује улазак текућине као што је расхладна текућина.

Међутим, у озбиљнијим случајевима, онечишћење може бити узроковано цурењем или пропуханом бртвом главе или пукотинама у глави или блоку мотора.

Међутим, без обзира на узрок, с временом вода може смањити подмазивање у мотору, што значи да се компоненте много брже троше и повећава ризик од корозије.

Осим тога, Вајат је такође упозорио возаче да увијек провјеравају доњи дио возила након лошег времена, попут олује, како би били сигурни да се испод не скривају животиње.

- Већа је вјероватност да ћемо наићи на дивље животиње испод наших паркираних аутомобила након олује, стога увијек вриједи бацити поглед прије поласка. Зечеви, јежеви, па чак и мачке могу се склупчати у коморама точкова или негдје уз топлину мотора – рекао је он, преноси Raport.ba.

Остала подручја која је Међународно удружење возача препоручило возачима да провјере, посебно након олује, су пукотине на гумама које могу довести до спорог трошења.

Додали су како мале пукотине на стаклима, настале усљед удара крхотина у возило, могу довести до продора воде у унутрашњост. Прегледом возила након олује возачи се могу увјерити да је сигурно за употребу и да је мало вјероватно да ће довести до скупе катастрофе.

Коментари 0
Повезане вијести
Како откључати и покренути возило када се испразни батерија на даљинском (ВИДЕО) Како откључати и покренути возило када се испразни батерија на даљинском (ВИДЕО)
Колико далеко ''хвата'' радар за мјерење брзине? Колико далеко ''хвата'' радар за мјерење брзине?
Како на најбољи начин опрати аутомобил Како на најбољи начин опрати аутомобил
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    6h 34m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    11h 49m
    0
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    23h 8m
    0
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    9h 35m
    0
  • Умрла глумица Радмила Живковић
    8h 1m
    0