Станић: Прва инвестиција обнова Клинике за инфективне болести

18.04.2020. 13:18
0
ИЗВОР: Srpska.info

На првом мјесту у Програму јавних инвестиција требала би бити реконструкција Клинике за Инфективне болести и Завода за микробиологију УКЦ Републике Српске Бањалука. Реконструкцију и опремање уз доградњу урадила би се одмах по завршетку пандемије.

Истакао је ово предсједник Одбора за здравство СДС, Слободан Станић, саопштено је из СДС.

– Пројекти из Програма јавних инвестиција морају бити примјерени тренутку и ситуацији у ком се налази наше друштво у цјелини. Тренутно све јавне инвестиције треба да чекају неко боље вријеме а новац сада треба превасходно да се троши на здравље људи и помоћ привреди – рекао је Станић.

Станић је нагласио да је потпуно јасно и видљиво на први поглед да је овај Програм јавних инвестиција рађен у неком другом тренутку и времену.

– Реконструкција Клинике за Инфективне болести и Завода за микробиологију УКЦ била би својеврсно признање свим запосленим на Клиници за инфективне болести, Заводу за микробиологију, свим запосленим у УКЦ РС, али и свим запосленим у здравству Републике Српске. Та инвестиција требала би бити на првом мјесту и та инвестиција би добила подршку цјелокупне јавности у Републици Српској. При тој реконструкцији, опремању и доградњи била би примјењена сва позитивна искуства која су проистекла из епохалне борбе запослених са Covid-19 – нагласио је Станић.

Он додаје да би поучени искуствима, била побољшана сигурност запослених и пацијената уз примјену нивоа биосигурности.

– Унаприједила би се безбједност дијагностике на микробиологији кроз опремање лабораторије за вирусологију по највишим стандардима. Не желим у овом тренутку елаборирати како је дошло до тога да је овај објекат “прескочен”, али тужно је кад се при спомињању ове клинике и завода приказују слике реконструисаног дијела УКЦ – нагласио је Станић.

Додаје да су запослени у Клиници за инфективне болести испунили и испуњавају своју дужност према свима нама.

– Мишљења смо да у овој 2020. и ми овом инвестицијом вратимо макар дио дуга према њима и свим запосленим у здравству УКЦ и цијеле Републике Српске – истакао је предсједник Одбора за здравство СДС.

Из СДС подсјећају да је Влада Републике Српске на својој 66. сједници одобрила преко 25 милиона КМ на пројекте из програма јавних инвестиција које се финансирају из буџета за 2020. годину.

Коментари 0
Повезане вијести
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    17h 19m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    16h 50m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    13h 6m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    17h 13m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    9h 1m
    2