Станивуковић: Поносан сам што живим у времену када је овом земљом ходио велики Амфилохије

14.08.2021. 14:41
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Наша обавеза је да због свега што је урадио за наш народ, сваки пут када пролазимо кроз Подгорицу, посјетимо вјечну кућу блаженопочившег митрополита Амфилохија, приложимо свијећу и уз молитву се присјетимо његовог лика и дјела.

Поручио је ово градоначелник Бањалуке, Драшко Станивуковић, који је посјету Црног Гори завршио у Подгорици.

Станивуковић је након Ловћена и манастира Острога, обишао крипту Храма Христовог Васкрсења у Подгорици у којој почива Амфилохије.

– Знао је да су љубав, честитост и родољубље највеће врлине које могу да красе једног човјека. Знао је да све што се ради из љубави према својим ближњима, према својој отаџбини не може бити погрешан пут и томе нас је учио својим начином живота – поручио је Станивуковић.

Додаје да нема сумње да је из тог разлога, у мучној 2020. години пуној изазова, највеће масовно окупљање било управо око његовог одра.

– У мени је остала једна велика жал, јер нисам имао прилику да га упознам, да чујем његове мудре савјете, али сам поносан што сам живио у времену када је овом земљом ходио велики митрополит Амфилохије. А његове ријечи и даље у мени одзвањају као најгласнија звона која ме обавезују да још снажније наставим часну и поштену борбу за наш народ – поручио је Станивуковић.

Градоначелник највећег града Српске синоћ је посјетио Подгорицу гдје се састао са Владиславом Дајковићем, а гдје су га бројни грађани дочекали уз овације и бакље.

– Настављам ову побједничку атмосферу из Бањалуке ширити и на друге градове – поручио је Станивуковић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Дјеца Божића Дјеца Божића
Звоните звона, пјевај Србље, никада распети нису гласније пјевали… Звоните звона, пјевај Србље, никада распети нису гласније пјевали…
Три године од упокојења „ђеда“ свих вјерујућим људи, митрополита Амфилохија Три године од упокојења „ђеда“ свих вјерујућим људи, митрополита Амфилохија
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    12h 18m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    13h 33m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    19h 24m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    17h 51m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    19h 43m
    0