Станивуковић: Рушићемо и Агапе

28.05.2021. 17:10
5
ИЗВОР: buka.com

Градоначелник Драшко Станивуковић предао је данас кривичну пријаву против главног републичког и урабинистичко-грађевинског инспектора због случаја „Кајак“. Станивуковић је рекао да овом пријавом Град показује да не одустаје.

- Никад нећемо одустати од борбе за правну државу. Правна држава значи да је закон изнад било кога, изнад кумова, сестрића, рода, тазбине или било кога. То је правна држава, а данас ми такву државу немамо. Данас имамо ситуацију да републичка инспекција наређује градској инспекцији скидање траке са нелегалног објекта на градској имовини зато што је неко нечији кум, да ли је он Радишић или неко други. То је преседан, то није нормално и против свих тих људи биће предане кривичне пријаве- рекао је Станивуковић.

Додао је да поред случаја Кајак имају проблем и са рестораном Агапе који се налази у Робној кући „Боска“.

- Агапе је нелегалан и издаћемо рјешење и о рушењу Агапеа. Замислите да у центру Бањалуке годинама стоји комплетна тераса, са свим попратним објектима, складиштима, терасама, тендама и шанковима која је потпуно нелегална и то годинама. То нико годинама није видио, ни наша инспекција ни ова ни ова. То је срамотно. Погледајте у каквој ми држави живимо. Желимо да рушимо темеље приватне државе- рекао је Станивуковић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић позвао је грађане данас у 18 часова на припремне радове на уређењу простора у насељу Борик, преко пута угоститељског објекта „Кајак“. Ту је најавио да ће се паркинг претворити у парк.

- Ми се данас боримо папирима и багерима. Кад папири не раде багери раде. Данас почињемо да градимо први парк посвећен борби против криминала и приватне државе. Кајак је постао симбол борбе за правну државу. Парк ће бити сензационалан и лијеп- истакао је Станивуковић.

 

Коментари 5
  • Generic placeholder image
    Re Re Istok 31.05.2021. 13:11
    A šta je izgrađeno? Zgrada Opštine? Zgrada "gimnazije"? I da, još nešto. Mislim da bi bilo dobro naučiti pisati prije komentarisanja. Pametnom dosta.
  • Generic placeholder image
    Re Istok 29.05.2021. 19:13
    Naravno da treba vidjeti Banjaluka da je SDS sve izgradio na Istočnoj Ilidži. Hvala svim načelnicima i vlasti SDS koja je vodila opštinu.
    Ima jedna velika mrlja od godinu dana kada je SNSD kupio telad i napravio nesta što se nije moglo nazvati vlast.
    Svi znamo da su ih grdjani kaznili na izborima zbog toga.
    Pametnom dosta.
  • Generic placeholder image
    A 29.05.2021. 16:39
    Ne ulazeci u legalnost ovih objekata valjda ce ovaj gradonacelnik poceti da razmislja da nesto i izgradi.
  • Generic placeholder image
    Istok 29.05.2021. 14:58
    Neka vidi malo i BL kako je u Istočnoj Ilidži. Hahahahaha
  • Generic placeholder image
    gago 28.05.2021. 21:12
    Обичан кловн под заштитом амбасаде ВБ; ништа он неће срушити (прво би требао срушити ограду око очеве куће, чека се 14 година!) пошто је велико питање хоће ли издржати пола мандата градоначелника БЛ! Иначе, БЛ зарасла у траву, дрвеће ,по граду неорезано ... Туга
Повезане вијести
Драган Лукач осуђен на затворску казну због шамара Драшку Станивуковићу Драган Лукач осуђен на затворску казну због шамара Драшку Станивуковићу
СНСД-ова порука Станивуковићу: Ти си изборни губитник СНСД-ова порука Станивуковићу: Ти си изборни губитник
Станивуковић: ПДП треба потпуну реформу, спреман сам да то водим Станивуковић: ПДП треба потпуну реформу, спреман сам да то водим
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    4h 28m
    4
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    4h 33m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    5h 25m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    17h 55m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    5h 39m
    0