Стефановић: Нема ниједног разлога да Косово буде примљено у Интерпол

08.09.2019. 12:51
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је да ће на засједању Генералне скупштине Интерпола у октобру указати на то да не постоје ни полицијски, ни политички, ни правни разлози да самопроглашено Косово буде примљено у ту организацију.

Стефановић је рекао да Србија већ темељно ради на спречавању пријема самопроглашеног Косова у ту полицијску организацију са партнерима, али и са земљама које су на прошлом засједању Генералне скупштине Интерпола радиле против интереса Србије.

-Хоћемо да их увјеримо да не постоје ни полицијски, ни политички, ни правни разлози за пријем самопроглашеног Косова у Интерпол, да не можемо на тај начин да нарушавамо интегритет Интерпола јер би то нанело штету угледу те полицијске организације-, рекао је Стефановић за Телевизију Прва.

Он је додао да ће борба бити тешка, јер није у питању само Приштина, већ и свјетске силе које су признале независност Косова и које заједно са Приштином лобирају за пријем у Интерпол.

-Они желе да привремене приштинске институције буду примљене у што више међународних организација како би тиме подржали такозвану независност-, рекао је Стефановић.

Он је оцијенио да је Србија већ постигла напредак у односу на прошлогодишње гласање у Интерполу и истакао да је кампања за предстојеће засједање почела 21. новембра 2018. године, дан након што је завршено претходно гласање.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Интерпол расписао потрагу за несталом Данком Интерпол расписао потрагу за несталом Данком
Интерпол неће разматрати захтјев самопроглашеног Косова Интерпол неће разматрати захтјев самопроглашеног Косова
Суд БиХ: Махмуљин је осуђен као држављанин БиХ, тражићемо изручење Суд БиХ: Махмуљин је осуђен као држављанин БиХ, тражићемо изручење
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    12h 44m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    9h 16m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    12h 0m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    7h 38m
    0
  • Данас Марковдан
    16h 26m
    0