Stefanović: Nema nijednog razloga da Kosovo bude primljeno u Interpol

08.09.2019. 12:51
0
IZVOR: nezavisne.com

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da će na zasjedanju Generalne skupštine Interpola u oktobru ukazati na to da ne postoje ni policijski, ni politički, ni pravni razlozi da samoproglašeno Kosovo bude primljeno u tu organizaciju.

Stefanović je rekao da Srbija već temeljno radi na sprečavanju prijema samoproglašenog Kosova u tu policijsku organizaciju sa partnerima, ali i sa zemljama koje su na prošlom zasjedanju Generalne skupštine Interpola radile protiv interesa Srbije.

-Hoćemo da ih uvjerimo da ne postoje ni policijski, ni politički, ni pravni razlozi za prijem samoproglašenog Kosova u Interpol, da ne možemo na taj način da narušavamo integritet Interpola jer bi to nanelo štetu ugledu te policijske organizacije-, rekao je Stefanović za Televiziju Prva.

On je dodao da će borba biti teška, jer nije u pitanju samo Priština, već i svjetske sile koje su priznale nezavisnost Kosova i koje zajedno sa Prištinom lobiraju za prijem u Interpol.

-Oni žele da privremene prištinske institucije budu primljene u što više međunarodnih organizacija kako bi time podržali takozvanu nezavisnost-, rekao je Stefanović.

On je ocijenio da je Srbija već postigla napredak u odnosu na prošlogodišnje glasanje u Interpolu i istakao da je kampanja za predstojeće zasjedanje počela 21. novembra 2018. godine, dan nakon što je završeno prethodno glasanje.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Interpol raspisao potragu za nestalom Dankom Interpol raspisao potragu za nestalom Dankom
Interpol neće razmatrati zahtjev samoproglašenog Kosova Interpol neće razmatrati zahtjev samoproglašenog Kosova
Sud BiH: Mahmuljin je osuđen kao državljanin BiH, tražićemo izručenje Sud BiH: Mahmuljin je osuđen kao državljanin BiH, tražićemo izručenje
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    4h 33m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    14h 51m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    14h 57m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    14h 55m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    13h 46m
    0