Штета од пожара на објектима у Шековићима већа од 200.000 КМ

25.01.2021. 17:46
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Штета након пожара који је захватио кафић "Кобра" и објекат фирме "LM komerc", у склопу које се налази и аутобуска станица у Шековићима, је тотална и према првим незваничним процјенама ватра је прогутала више од 200.000 КМ вриједности.

То је за "Независне" данас потврдио Миладин Лазић, начелник Шековића, јер је поменута фирма у власништву његове породице, док је кафић у власништву друге особе.

У овом пожару, који је избио у недјељу око 23.40, на срећу није било повријеђених јер су ватрогасци и припадници Цивилне заштите успјели спасити старијег човјека који се налазио у објекту поред станице, који је захватила ватра.

Незванично Независне сазнају да су према првим информацијама могући узрок пожара неисправне инсталације у кафићу, али конкретне детаље ће показати истрага.

-       Било је катастрофално гледати јер је то био озбиљан пожар. Цијелу ноћ смо спасавали и износили бијелу технику и намјештај из фирме мог брата. Нешто смо изнијели, а нешто је и остало на доњем спрату који није горио, али питање је шта је ту сада употребљиво након гашења ватре. Чекамо да полиција заврши увиђај па да видимо - рекао је Лазић за "Независне".

Како каже, све што је било изложено је уништено, а тачан и коначан износ штете утврдиће комисија.

- Иза објекта са задње стране налази се кафић у којем је избио пожар. Њега држи самохрана мајка која је навече уредно затворила, док наш објекат није радио недјељом. Вјетар је те ноћи био јак и већ у року од 20 минута видјели смо да ће све бити уништено јер су носачи крова дрвени и брзо се распламсало. Ватра је брзо прешла са крова и изгорио је дио станице и радња. У суштини је то једна фирма јер је она купила аутобуску станицу -  објаснио је Лазић.

Ватрогасци, радници Цивилне заштите, бројни мјештани и власници локала у објекту су се борили с ватром три сата.

Представник Цивилне заштите у Шековићима Миљан Лошић рекао је новинарима да је у пожару причињена огромна штета, али да је најбитније да нико није страдао.

Гашење је трајало од 23.40 до 3.10 и било је јако напорно борити се с огромним пожаром који је буктао на све стране.

Како је саопштено из полиције, Полицијској станици Шековићи у понедјељак око пет минута иза поноћи пријављено је да је на угоститељском објекту у Улици палих бораца, општина Шековићи, избио пожар, који се проширио и на сусједне објекте у склопу аутобуске станице.

- По пријави су поступили полицијски службеници Полицијске станице Шековићи, припадници Територијалне ватрогасне јединице Власеница и мјештани који су локализовали пожар, усљед чега је причињена већа материјална штета, док повријеђених лица није било -  наводе из полиције.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву, који је руководио увиђајем на лицу мјеста, уз присуство полицијских службеника Полицијске управе Зворник.

Коментари 0
Повезане вијести
Локализован пожар у селу Кула Локализован пожар у селу Кула
Ухапшено осам људи у вези са пожаром у ноћном клубу Ухапшено осам људи у вези са пожаром у ноћном клубу
Расте број жртава пожара у ноћном клубу Расте број жртава пожара у ноћном клубу
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    3h 53m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    21h 58m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    18h 7m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    21h 46m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    16h 14m
    0