"Стојадином" обишао Европу и остварио дјечачки сан

06.12.2023. 19:34
0
ИЗВОР: rts.rs

Ђорђе Алексић је за 44 дана прешао 13.000 километара и остварио свој дјечачки сан да обиђе Европу у „застави 101“.

Да би се чуо звук мотора и да би кренуо на пут од 13.000 километара, били су довољни одлука и ријешеност Ђорђа Алексића. Међутим, припрема „заставе 101" за пут одложила је планове.

- Припреме су дуго трајале и све се одужило, стизао је само проблем за проблемом. 'Застава' је имала лошу лимарију, па смо морали да поправљамо део по део. Све то трајало је око годину дана, а то нам је одложило почетак пута. Ја сам био спреман, али 'застава' није - истакао је Ђорђе Алексић.

Истиче да није хтио да одустане док све на аутомобилу не доведе у ред. Знао је да ништа не може да га заустави, да мора да оде на планирани пут, а тако је и било. 

За 44 дана, од краја септембра до почетка новембра 2023. године, Ђорђе је обишао скоро цио Стари континент.

- Возио сам кроз Албанију, Хрватску, Словенију, Италију, Француску, Шпанију, Португал, па кроз север ушао у Немачку, Луксамбург, Белгију,  Холандију, Чешку, Словенију...

На путу од 13.000 километара било је и неприлика, али је увијек било добрих људи да помогну. А са друговима на друму је све било лакше.

- У Ници смо се заглавили на плажи која је била од камена, па су нам помогли људи који су имали алат, да скинемо точак, очистимо кочнице и наставимо даље. Због тога сам тим људима захвалан - каже Ђорђе.

Пријатељи и сви остали могли су преко друштвених мрежа да сазнају гдjе је све Ђорђе био и шта је све доживео. Тако су, на неки начин, и они путовали са њим.

- Обилазећи различите државе били смо и код пријатеља, у хотелу, ауту, на плажи или код неког кога знамо - додаје Ђорђе.

Ђорђе каже да је овај пут за њега велико животно искуство. Упознао је друге културе, знаменитости, људе, остварио дjечачки сан. И већ прави планове за нове авантуре и путовања на прољеће наредне године.

Пише: Светлана Лабус

Коментари 0
Повезане вијести
Бисер Индијског океана – национална блага Шри Ланке Бисер Индијског океана – национална блага Шри Ланке
Не жали туђе паре: Луксузнији хотел за Комшића него за Путина и Бајдена Не жали туђе паре: Луксузнији хотел за Комшића него за Путина и Бајдена
Погледајте које су то најпосјећеније земље у 2023. години Погледајте које су то најпосјећеније земље у 2023. години
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    21h 55m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    22h 0m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    22h 52m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    23h 6m
    0
  • Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
    16h 3m
    4