Страхиња Ерић - најбољи спортиста града Источно Сарајево за 2020.

01.10.2021. 15:22
1
ИЗВОР: СРНА

Страхиња Ерић, члан паљанског Смучарског клуба "Сарајево - Источно Сарајево", проглашен је за најбољег спортисту града Источно Сарајево за прошлу годину.

За најуспјешнијег тренера проглашен је Милан Витковић из Кик-бокс клуба "Кула" из Трнова, а најуспјешнији спортски клуб је Женски одбојкашки клуб "Јахорина" са Пала.

Најуспјешнији спортски радник је Предраг Добриловић из Футсал клуба "Гласинац" са Сокоца, а у категорији најуспјешнијег спортисте, инвалида и лица са посебним потребама проглашен је Његош Михајловић из Удружења за помоћ дјеци и омладини са посебном потребама "Сунце" са Пала.

Слика

Његош Михајловић

У категорији најуспјешнијег удружења за помоћ лицима са посебним потребама проглашено је Удружење за помоћ дјеци и омладини са посебном потребама "Сунце" са Пала.

За перспективне спортисте града изабрани су Марко Мемедовић из Атлетскиог клуба "Гласинац" са Сокоца, Виктор Милић из Кик-бокс клуба "Кула" из Трнова, Анђела Вицо из Џудо клуба "Спарта" из Источне Илиџе, Стефан Ковачевић из Карате клуба "Славија" из Источног Новог Сарајева и Борис Станојевић из Смучарског клуба "Романија" са Пала.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић истакао је да је, без обзира што је 2020. била година вируса корона, мање активности и такмичења, спорт у Источном Сарајеву наставио да функционише, а спортски клубови наставили да окупљају своје такмичаре.

Ћосић је нагласио да је данашње проглашење обављено скромније него претходних година због вируса корона, те честитао најбољим и пожелио им срећу у будућем раду.

Он је навео да у граду има много спортских клубова који окупљају дјецу и усмјеравају у правцу здравог физичког и менталног одгоја.

Ћосић је истакао да ови млади људи требају и морају да буду узор и показатељ будућим генерацијама и само на тај начин ће се спорт у Источном Сарајеву учинити још масовнијим и организованијим.

- Град ће бити све снажнија подршка како појединцима тако и спортским клубовима и трудићемо се да увијек награђујемо и подржавамо најбоље, али и да водимо рачуна о најмлађима - рекао је Ћосић.

Слика

 

Страхиња Ерић је захвалио граду Источно Сарајево, који је препознао његове резултате и успјехе, као и општини Пале, која га је прогласила за спортисту године.

Ерић је нагласио да је у 2020. постао свеукупни балкански првак у скијашком трчању дисциплина 10 километара и спринт, као и вицешампион, а у овој години је освојио норму за Зимске олимпијске игре у Пекингу, које ће бити одржане у фебруару 2022.

Он је додао да је у спринту имао најбоље резултате на балканском првенству и нада се да ће у томе остварити и најбољи резултат на Олимпијским играма.

- Надам се да ћу се показати у најбољем свјетлу и да ћу освјетлати образ града Источно Сарајево - рекао је Ерић.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Prolaznik 03.10.2021. 14:34
    Andrej Djokanovic, igra za FK Sarajevo 19 god.
    Ana Marija Milinkovic najbolji igrac BIH lige u fudbalu za zene, 17 god
    Daleko iznad svih zajedno, a nema ih ni medju perspektivnim sportistima??????????????????
Повезане вијести
Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута
Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева
Божовић: Хитно ријешити питање изградње Средњошколског центра "Источна Илиџа" Божовић: Хитно ријешити питање изградње Средњошколског центра "Источна Илиџа"
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    18h 48m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    22h 12m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    17h 41m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    9h 18m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    8h 59m
    0