Студентска литија за Косово и Метохију сутра у Бањој Луци

03.06.2023. 14:12
0
ИЗВОР: katera.news

Студентска литија за Косово и Метохију, чији је повод угроженост Срба на Косову и Метохији одржаће се сутра, 4. јуна, у Бањој Луци.

Мирну манифестацију организују Млади и студенти Српске, а, како наводе, иста за циљ да скрене пажњу јавности на тешку ситуацију у којој се налази српски народ на Косову и Метохији.

- Омладинска шетња представља израз солидарности и подршке свим Србима који живе на Косову и Метохији, као и апел за очување њихових основних људских права и правде. Ово је прилика да се истакне важност дијалога, сарадње и међуетничког помирења као кључних елемената за изградњу мира и стабилности на Косову и Метохији – поручили су.

Окуп учесника литије је на теренима код првог павиљона Студенског центра Никола Тесла са почетком у 16.15 часова, а колона ће се кретати до Трга Крајине.

Учешће студената са различитих универзитета, као и ангажовање грађана који подржавају ову иницијативу, даје посебан значај овом догађају.

Коментари 0
Повезане вијести
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Ухапшен још један Србин са Космета Ухапшен још један Србин са Космета
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Најчитаније
 • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
  23h 49m
  0
 • „Дом инвест“ гради дом за вас
  21h 18m
  1
 • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
  11h 44m
  0
 • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
  15h 32m
  0
 • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
  20h 36m
  1