Студентска литија за Косово и Метохију сутра у Бањој Луци

03.06.2023. 14:12
0
ИЗВОР: katera.news

Студентска литија за Косово и Метохију, чији је повод угроженост Срба на Косову и Метохији одржаће се сутра, 4. јуна, у Бањој Луци.

Мирну манифестацију организују Млади и студенти Српске, а, како наводе, иста за циљ да скрене пажњу јавности на тешку ситуацију у којој се налази српски народ на Косову и Метохији.

- Омладинска шетња представља израз солидарности и подршке свим Србима који живе на Косову и Метохији, као и апел за очување њихових основних људских права и правде. Ово је прилика да се истакне важност дијалога, сарадње и међуетничког помирења као кључних елемената за изградњу мира и стабилности на Косову и Метохији – поручили су.

Окуп учесника литије је на теренима код првог павиљона Студенског центра Никола Тесла са почетком у 16.15 часова, а колона ће се кретати до Трга Крајине.

Учешће студената са различитих универзитета, као и ангажовање грађана који подржавају ову иницијативу, даје посебан значај овом догађају.

Коментари 0
Повезане вијести
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Ухапшен још један Србин са Космета Ухапшен још један Србин са Космета
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    12h 4m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    15h 28m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    10h 57m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    2h 34m
    0
  • Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
    13h 49m
    0