Студентска литија за Косово и Метохију сутра у Бањој Луци

03.06.2023. 14:12
0
ИЗВОР: katera.news

Студентска литија за Косово и Метохију, чији је повод угроженост Срба на Косову и Метохији одржаће се сутра, 4. јуна, у Бањој Луци.

Мирну манифестацију организују Млади и студенти Српске, а, како наводе, иста за циљ да скрене пажњу јавности на тешку ситуацију у којој се налази српски народ на Косову и Метохији.

- Омладинска шетња представља израз солидарности и подршке свим Србима који живе на Косову и Метохији, као и апел за очување њихових основних људских права и правде. Ово је прилика да се истакне важност дијалога, сарадње и међуетничког помирења као кључних елемената за изградњу мира и стабилности на Косову и Метохији – поручили су.

Окуп учесника литије је на теренима код првог павиљона Студенског центра Никола Тесла са почетком у 16.15 часова, а колона ће се кретати до Трга Крајине.

Учешће студената са различитих универзитета, као и ангажовање грађана који подржавају ову иницијативу, даје посебан значај овом догађају.

Коментари 0
Повезане вијести
Захарова: Директна пријетња од наставка етничког чишћења Срба на Косову Захарова: Директна пријетња од наставка етничког чишћења Срба на Косову
Ходочасници спроведени до административног прелаза Јариње Ходочасници спроведени до административног прелаза Јариње
Боцан-Харченко: Кфор помогао Приштини у насиљу над становништвом Боцан-Харченко: Кфор помогао Приштини у насиљу над становништвом
Најчитаније
 • Детаљи трагедије у којој је живот изгубио директор Студентског дома Фоча
  19h 46m
  0
 • Опљачкана бензинска пумпа у Источној Илиџи
  21h 37m
  0
 • Како је Милош Обреновић тјерао мушкарце да се жене
  23h 9m
  3
 • Најава прекида водоснабдијевања за сутра
  14h 48m
  0
 • Шулић открио производe којима ће бити снижене цијене у Српској
  16h 29m
  4