Студентска литија за Косово и Метохију сутра у Бањој Луци

03.06.2023. 14:12
0
ИЗВОР: katera.news

Студентска литија за Косово и Метохију, чији је повод угроженост Срба на Косову и Метохији одржаће се сутра, 4. јуна, у Бањој Луци.

Мирну манифестацију организују Млади и студенти Српске, а, како наводе, иста за циљ да скрене пажњу јавности на тешку ситуацију у којој се налази српски народ на Косову и Метохији.

- Омладинска шетња представља израз солидарности и подршке свим Србима који живе на Косову и Метохији, као и апел за очување њихових основних људских права и правде. Ово је прилика да се истакне важност дијалога, сарадње и међуетничког помирења као кључних елемената за изградњу мира и стабилности на Косову и Метохији – поручили су.

Окуп учесника литије је на теренима код првог павиљона Студенског центра Никола Тесла са почетком у 16.15 часова, а колона ће се кретати до Трга Крајине.

Учешће студената са различитих универзитета, као и ангажовање грађана који подржавају ову иницијативу, даје посебан значај овом догађају.

Коментари 0
Повезане вијести
Сергеј Ступар у Москви почео са терапијом Сергеј Ступар у Москви почео са терапијом
У Подујеву транспарент са ликом терористе који је убио полицајца у Лозници (ФОТО) У Подујеву транспарент са ликом терористе који је убио полицајца у Лозници (ФОТО)
Графити терористичке ОВК на цркви у Крајишту Графити терористичке ОВК на цркви у Крајишту
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 2m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 1m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    7h 37m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    14h 58m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    9h 41m
    9