Studentska litija za Kosovo i Metohiju sutra u Banjoj Luci

03.06.2023. 14:12
0
IZVOR: katera.news

Studentska litija za Kosovo i Metohiju, čiji je povod ugroženost Srba na Kosovu i Metohiji održaće se sutra, 4. juna, u Banjoj Luci.

Mirnu manifestaciju organizuju Mladi i studenti Srpske, a, kako navode, ista za cilj da skrene pažnju javnosti na tešku situaciju u kojoj se nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji.

- Omladinska šetnja predstavlja izraz solidarnosti i podrške svim Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji, kao i apel za očuvanje njihovih osnovnih ljudskih prava i pravde. Ovo je prilika da se istakne važnost dijaloga, saradnje i međuetničkog pomirenja kao ključnih elemenata za izgradnju mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji – poručili su.

Okup učesnika litije je na terenima kod prvog paviljona Studenskog centra Nikola Tesla sa početkom u 16.15 časova, a kolona će se kretati do Trga Krajine.

Učešće studenata sa različitih univerziteta, kao i angažovanje građana koji podržavaju ovu inicijativu, daje poseban značaj ovom događaju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Otmica srpskih rudara u "Belaćevcu" - početak kampanje masovnog zločina nad Srbima Otmica srpskih rudara u "Belaćevcu" - početak kampanje masovnog zločina nad Srbima
Četvrt vijeka bez srpske vojske na Kosovu i Metohiji: Kako Srbi danas vide jun 1999. godine? Četvrt vijeka bez srpske vojske na Kosovu i Metohiji: Kako Srbi danas vide jun 1999. godine?
Centralni doček djece sa Kosova i Metohije u Bratuncu 22. juna Centralni doček djece sa Kosova i Metohije u Bratuncu 22. juna
Najčitanije
 • Sjećanje na Predraga Pekija Lasicu: Čovjek pobjedničkog kova
  13h 48m
  7
 • Posljednji pozdrav Kseniji od školskih drugara i nastavnika iz Nevesinja
  3h 43m
  0
 • Prenos utakmice Srbija – Danska na Trgu Republike Srbije
  11h 12m
  1
 • Džudo savez Republike Srpske: Vanredna skupština nije sazvana u skladu sa zakonom i statutom
  9h 13m
  0
 • Uhapšeno lice koje je upravljalo ringišpilom
  12h 25m
  0