Studentska litija za Kosovo i Metohiju sutra u Banjoj Luci

03.06.2023. 14:12
0
IZVOR: katera.news

Studentska litija za Kosovo i Metohiju, čiji je povod ugroženost Srba na Kosovu i Metohiji održaće se sutra, 4. juna, u Banjoj Luci.

Mirnu manifestaciju organizuju Mladi i studenti Srpske, a, kako navode, ista za cilj da skrene pažnju javnosti na tešku situaciju u kojoj se nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji.

- Omladinska šetnja predstavlja izraz solidarnosti i podrške svim Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji, kao i apel za očuvanje njihovih osnovnih ljudskih prava i pravde. Ovo je prilika da se istakne važnost dijaloga, saradnje i međuetničkog pomirenja kao ključnih elemenata za izgradnju mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji – poručili su.

Okup učesnika litije je na terenima kod prvog paviljona Studenskog centra Nikola Tesla sa početkom u 16.15 časova, a kolona će se kretati do Trga Krajine.

Učešće studenata sa različitih univerziteta, kao i angažovanje građana koji podržavaju ovu inicijativu, daje poseban značaj ovom događaju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sergej Stupar u Moskvi počeo sa terapijom Sergej Stupar u Moskvi počeo sa terapijom
U Podujevu transparent sa likom teroriste koji je ubio policajca u Loznici (FOTO) U Podujevu transparent sa likom teroriste koji je ubio policajca u Loznici (FOTO)
Grafiti terorističke OVK na crkvi u Krajištu Grafiti terorističke OVK na crkvi u Krajištu
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    6h 56m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    16h 55m
    0
  • Zemljotres u BiH
    8h 31m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    15h 52m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    10h 35m
    9