Сусрет митрополита Амфилофија и Младена Иванића у Подгорици

28.09.2020. 18:14
0
ИЗВОР: Катера

Бивши члан Предсједништва БиХ Младен Иванић састао се данас у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици са Његовим високим преосвештенством митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем, којем је пренио своја искуства у вези са дефинисањем положаја Српске православне цркве у БиХ.

- Када је потписиван споразум Босне и Херцеговине са Римокатоличком црквом (Ватиканом), инсистирао сам да се исти споразум потпише и са Српском православном црквом у циљу дефинисања њеног трајног статуса - рекао је Иванић.

Саговорници су сагласни да је управо то што Српска православна црква тражи и у Црној Гори – равноправна позиција са другим вјерским заједницама, те да су искуства која је Иванић пренио могу бити добар примјер како је држава регулисала питање статуса цркве.

- За нас је ово врло значајно искуство. Уколико је и Европа подржала овакво рјешење у БиХ, нема разлога да не буде подржано и у Црној Гори - истакао је митрополит Амфилохије.

Иванић је нагласио да му је част и задовољство због уприличеног сусрета и да се од митрополита црногорско-приморског увијек могу чути поруке мудрости, мира и саборности.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјеца Божића Дјеца Божића
Звоните звона, пјевај Србље, никада распети нису гласније пјевали… Звоните звона, пјевај Србље, никада распети нису гласније пјевали…
Три године од упокојења „ђеда“ свих вјерујућим људи, митрополита Амфилохија Три године од упокојења „ђеда“ свих вјерујућим људи, митрополита Амфилохија
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    17h 33m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 6m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    19h 40m
    2
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    38m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    20h 46m
    0