Сутра Међународни образовни форум у Палама

27.11.2022. 19:49
0
ИЗВОР: katera.news

Универзитет у Источном Сарајеву и партнерски универзитети из Руске Федерације сутра организују Међународни образовни форум „ Руски језик и евроазијски вектор у развоју образовања, науке и културе“.

Форум ће бити одржан у 10.00 часова на Филозофском факултету Пале, а основна тема биће изазови у високом образовању и науци на евроазијском простору, као и положај руског језика као базе за интернационализацију у образовању, науци и култури.

Свечаној церемонији отварања Међународног образовног форума присуствоваће амбасадор Руске Федерације у Босни и Херцеговини Његова екселенција Игор Калабухов, који ће представницима Универзитета у Источном Сарајеву уручити одликовање за допринос развоју сарадње Универзитета са институцијама образовања, науке и културе Руске Федерације, наводи се у саопштењу.

Осим Његове екселенције амбасадора Калабухова, догађају ће присуствовати и министар образовања, науке и омладинске политике Нижњеновгородске области Олга Петрова, ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић, декан Филозофског факултета проф. др Драга Мастиловић, те представници универзитета који су организатори Округлог стола.

У оквиру форума биће потписан споразум о сарадњи Универзитета у Источном Сарајеву и Државног универзитета у Нижњем Новгороду из Руске Федерације.

Исти дан, у оквиру догађаја Међународни образовни форум „Руски језик и евроазијски вектор у развоју образовања, науке и културе“, у Матичној библиотеци Источно Сарајево  биће организован „Сусрет са писцима“.

"Сусрети са писцима" биће одржани у 12.00 часова, а на овом догађају своју издавачку дјелатност представиће познати савремени руски писац Николај Свечин и српски писац Жељко Пржуљ, који је добитник награде Централне градске јавне библиотеке Санкт Петербурга „Мајаковски“ 2020. године за историјски роман „Сами на свијету“.

Основна тема сусрета  јесте представљање и популаризација жанра историјског романа у различитим интерпретацијама и историјским оквирима.

Коментари 0
Повезане вијести
Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу
Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО) Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
Прикупљено 55 доза крви у Палама Прикупљено 55 доза крви у Палама
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    13h 7m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    14h 22m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    20h 13m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    18h 40m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    20h 32m
    0