Сутра Међународни образовни форум у Палама

27.11.2022. 19:49
0
ИЗВОР: katera.news

Универзитет у Источном Сарајеву и партнерски универзитети из Руске Федерације сутра организују Међународни образовни форум „ Руски језик и евроазијски вектор у развоју образовања, науке и културе“.

Форум ће бити одржан у 10.00 часова на Филозофском факултету Пале, а основна тема биће изазови у високом образовању и науци на евроазијском простору, као и положај руског језика као базе за интернационализацију у образовању, науци и култури.

Свечаној церемонији отварања Међународног образовног форума присуствоваће амбасадор Руске Федерације у Босни и Херцеговини Његова екселенција Игор Калабухов, који ће представницима Универзитета у Источном Сарајеву уручити одликовање за допринос развоју сарадње Универзитета са институцијама образовања, науке и културе Руске Федерације, наводи се у саопштењу.

Осим Његове екселенције амбасадора Калабухова, догађају ће присуствовати и министар образовања, науке и омладинске политике Нижњеновгородске области Олга Петрова, ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић, декан Филозофског факултета проф. др Драга Мастиловић, те представници универзитета који су организатори Округлог стола.

У оквиру форума биће потписан споразум о сарадњи Универзитета у Источном Сарајеву и Државног универзитета у Нижњем Новгороду из Руске Федерације.

Исти дан, у оквиру догађаја Међународни образовни форум „Руски језик и евроазијски вектор у развоју образовања, науке и културе“, у Матичној библиотеци Источно Сарајево  биће организован „Сусрет са писцима“.

"Сусрети са писцима" биће одржани у 12.00 часова, а на овом догађају своју издавачку дјелатност представиће познати савремени руски писац Николај Свечин и српски писац Жељко Пржуљ, који је добитник награде Централне градске јавне библиотеке Санкт Петербурга „Мајаковски“ 2020. године за историјски роман „Сами на свијету“.

Основна тема сусрета  јесте представљање и популаризација жанра историјског романа у различитим интерпретацијама и историјским оквирима.

Коментари 0
Повезане вијести
Прекид електричне енергије у Палама Прекид електричне енергије у Палама
Потврђена оптужница због напада на полицајца у Палама Потврђена оптужница због напада на полицајца у Палама
Прекид електричне енергије у Палама Прекид електричне енергије у Палама
Најчитаније
 • Пронађена опојна дрога и оружје у Источном Новом Сарајеву
  8h 21m
  5
 • Годишњица НАТО агресије на СР Југославију (ВИДЕО)
  9h 44m
  2
 • Пожар у Источном Старом Граду (ФОТО)
  3h 19m
  0
 • Прасићи опет поскупјели
  14h 46m
  0
 • У току санација клизишта у Поткрајевима, саобраћај једном траком
  13h 30m
  1