Sutra Međunarodni obrazovni forum u Palama

27.11.2022. 19:49
0
IZVOR: katera.news

Univerzitet u Istočnom Sarajevu i partnerski univerziteti iz Ruske Federacije sutra organizuju Međunarodni obrazovni forum „ Ruski jezik i evroazijski vektor u razvoju obrazovanja, nauke i kulture“.

Forum će biti održan u 10.00 časova na Filozofskom fakultetu Pale, a osnovna tema biće izazovi u visokom obrazovanju i nauci na evroazijskom prostoru, kao i položaj ruskog jezika kao baze za internacionalizaciju u obrazovanju, nauci i kulturi.

Svečanoj ceremoniji otvaranja Međunarodnog obrazovnog foruma prisustvovaće ambasador Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Njegova ekselencija Igor Kalabuhov, koji će predstavnicima Univerziteta u Istočnom Sarajevu uručiti odlikovanje za doprinos razvoju saradnje Univerziteta sa institucijama obrazovanja, nauke i kulture Ruske Federacije, navodi se u saopštenju.

Osim Njegove ekselencije ambasadora Kalabuhova, događaju će prisustvovati i ministar obrazovanja, nauke i omladinske politike Nižnjenovgorodske oblasti Olga Petrova, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić, dekan Filozofskog fakulteta prof. dr Draga Mastilović, te predstavnici univerziteta koji su organizatori Okruglog stola.

U okviru foruma biće potpisan sporazum o saradnji Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Državnog univerziteta u Nižnjem Novgorodu iz Ruske Federacije.

Isti dan, u okviru događaja Međunarodni obrazovni forum „Ruski jezik i evroazijski vektor u razvoju obrazovanja, nauke i kulture“, u Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo  biće organizovan „Susret sa piscima“.

"Susreti sa piscima" biće održani u 12.00 časova, a na ovom događaju svoju izdavačku djelatnost predstaviće poznati savremeni ruski pisac Nikolaj Svečin i srpski pisac Željko Pržulj, koji je dobitnik nagrade Centralne gradske javne biblioteke Sankt Peterburga „Majakovski“ 2020. godine za istorijski roman „Sami na svijetu“.

Osnovna tema susreta  jeste predstavljanje i popularizacija žanra istorijskog romana u različitim interpretacijama i istorijskim okvirima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
Produžena sezona grijanja u Palama Produžena sezona grijanja u Palama
Murali Miće Lizdeka i Miše Rajića uskoro će krasiti Pale (FOTO) Murali Miće Lizdeka i Miše Rajića uskoro će krasiti Pale (FOTO)
Najčitanije
  • Veljko Vuletić - Legenda ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu
    22h 40m
    6
  • Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
    13h 21m
    0
  • Godišnjica stradanja Milice Rakić
    22h 40m
    0
  • Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo
    18h 54m
    0
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    9h 33m
    0